Zgłoszenie - kluskakatarzyna.8916

Zaczęty przez Cathie, Wrzesień 09, 2018, 10:23:24

Poprzedni wątek - Następny wątek
Wrzesień 09, 2018, 10:23:24 Ostatnia edycja: Wrzesień 09, 2018, 10:27:03 by Cathie

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

Po ciężkim dniu w pracy należy Ci się odpoczynek. To nie był łatwy dzień. Od samego rana problemy jedynie piętrzyły się i narastały. Poranne korki i związane z nimi spóźnienie. Nagana od szefa, który wymaga bezwzględnej punktualności i nie przyjął żadnych z Twoich tłumaczeń. Przypadkowo potargana koszula, a do tego wszystkiego jeden z Twoich kolegów nie pojawił się dzisiaj w pracy i wszystkie jego obowiązki spadły właśnie na Ciebie. Jedyne o czym teraz marzysz to miękka pościel na Twoim łóżku. Kładziesz się, a ze zmęczenia niemal natychmiast zamykasz oczy i zasypiasz. Nie wiesz jak długo było dane Ci odpocząć. Otwierasz oczy, jednak nie znajdujesz się już w swoim pokoju.

Opisz miejsce ze snu. W swoim opisie szczególną uwagę zwróć na:
- Dokładny opis pierwszej rzeczy zobaczonej zaraz po otwarciu oczu.
- Opis miejsca, w którym się znajdujesz i dwóch szczegółów, które od razu przykuły Twoją uwagę.
- Emocje, które wzbudził w Tobie widok.

"Obudziłam się" głodna. Wypełzłam z dziury, w której spędziłam dzień w hibernacji. Okrągły, tłusty księżyc wypełzł na ciemnogranatowy firmament. Jego blask podpowiedział mi dwie rzeczy: to zupełnie normalne, że jestem w lesie i to zupełnie normalne, że mam ochotę na krew.
Jako bosa wampirzyca ruszyłam przed siebie. Podążyłam za słodkim zapachem krwi, który mnie obudził z letargu, w którym wcześniej byłam. Byłam tak zaślepiona tym doznaniem, że nie rozpoznałam od razu drugiego zapachu, który przebijał się przez gęsto rosnące drzewa. Zapach mokrego kundla
Pokonywałam kolejne metry ciemnego lasu, przeskakując przez powalone konary i ocierając się o kolczyste zarośla. Jedynym odgłosem jaki towarzyszył mojej szaleńczej pogoni był szum liści, które poruszały się niespokojnie pod wpływem mego pędu. Po kilku minutach stanęłam po środku polany, dokładnie na przeciw rudego, potężnego zwierzęcia.
Zwierzę pałaszowało słodko pachnące truchło jelenia. Odruchowo wcisnęłam nos w zgięcie łokcia, nieco powstrzymując napływ okropnego smrodu, jaki wydzielał wilkołak.
Granatowa spódniczka stanowiąca część mojego szkolnego mundurka była porozdzierana w kilku miejscach. W jasne niczym złota przędza włosy wplątało mi się kilka liści.
Wpatrywałam się w zwierzę niczym zaczarowana. Nigdy nie miałam okazji zobaczyć wilkołaka na własne oczy. Moje turkusowe tęczówki prześlizgiwały się szybko po szerokim karku zwierzęcia i jego dużych, miedzianych oczach.
- To tak wygląda wilkołak! - powiedziałam głośno.
Jak to w snach bywa, wszystko co teraz zobaczyłam, przypominało zwolniony film. Wielkie oczyska podnoszące się na moją osobę, jęzor oblizujący zakrwawione kły i powolne podnoszenie się na tylne łapy. Martwe ciało jelenia przelało mu się przez łapy, a ja wpatrywałam się w bestię.
I znowu wszystko przyśpieszyło, oprócz mojego ciała, które stało się niezdarną galaretką. Potwór w jednej sekundzie stał parę metrów ode mnie, a w drugiej już skakał w moim kierunku z wyciągniętymi szponami przed siebie. Wiedziałam, że mogę uciec, ale tego nie zrobiłam. Warknął triumfalnie, kiedy wbijał mi zęby w szyję....

I jak to bywa w takich momentach - obudziłam się lana zimnym potem. Mąż śpiący obok zachrapał niczym zwierzę.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- kluskakatarzyna.8916

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Grałam przez parę lat na forach PBF w uniwersum Harrego Pottera. Jak można łatwo się domyślić, jestem fanką literatury fantasy i gier komputerowych w światach magii (np. Dragon Age, Skyrim, Wiedźmin).

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Podstawową wersję gry (GW2) kupiłam 4 lata temu, ale jestem po bardzo długiej przerwie. Na początku wakacji tego roku kupiłam dodatki do gry i tak teraz wróciłam do pykania. Nazwałabym się jednak raczej "casual'owym" graczem, dlatego Lore? Bardzo basic.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Jestem teraz od niedawna w standardowej, polskiej gildii Blades of Destiny.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Wczoraj wieczorem biegałam po mapie, na której odbywała się sesja rp. Draco zaproponował mi, żebym zajrzała tu na stronę, jeśli jestem zainteresowana. Bardzo spodobał mi się pomysł na tego typu urozmaicenie gry. Od dawna chciałam wrócić do pisania, ale PBF zrobił się zbyt mało interaktywny, a sesje zbyt powolne, kiedy ma się tak mało czasu...

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Jestem dużą dziewczyną z dużego miasta w centrum Polski i pracuję w dużym korpo-świecie.
Zawsze byłam dość kreatywną osobą, bujającą często w obłokach z Piotrusiem Panem i Alladynem na swoim perskim dywanie. Bazgrałam opowiadania, rysowałam komiksy i czytałam mnóstwo książek.
Niestety dorosłość uderzyła mnie w twarz i coraz ciężej jest znaleźć sposób na oderwanie się od rzeczywistości. Gry komputerowe na ratunek!

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- Przeważnie wieczorami.

Mam nadzieję, że się wciągniesz. Za.

Jestem za przyjęciem cię w szeregi gildii.

Jak najbardziej za. Bardzo ładnie opisany sen.

Za. Doświadczenie z PBFów jak najbardziej na plus, ufam więc że nie będzie problemów by je u nas wykorzystać.

Za. Korposzczurki, uciekające od szarości w roleplay łączmy się.

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]