Mesayato.2730

Zaczęty przez Mesayato, Wrzesień 13, 2015, 18:13:56

Poprzedni wątek - Następny wątek
Wrzesień 13, 2015, 18:13:56 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center]Część klimatyczna [/align]

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom.Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Mężczyzna nie był wysoki. Na oko miał jakieś 182, może 183 centymetry wzrostu. Proste, białe jak śnieg włosy sięgające do pasa unosiły się delikatnie przy każdym mocniejszym powiewie wiatru. Na plecach miał zawieszony miecz, którego ostrze błyszczało i aż raziło po oczach, gdy przechodził obok. Gdy przemieszczając się w moją stronę, nagle zatrzymał się przy mnie, spojrzałem nieśmiało na jego twarz. Łagodne rysy nie pasowały do osoby, która przeżyła tak wiele. Jednak gdy spojrzał na mnie, w pierwszej chwili poczułem, jak paraliż ogarnia całe moje ciało. Jego wzrok był przerażający; zapewne za sprawą niespotykanego zbyt często ubarwienia oczu. Kolor ten przypominał mi niebo w bezchmurny, letni dzień. Gdy zobaczył mój strach, uśmiechnął się lekko i odezwał się głosem ciepłym i spokojnym: ,,Nie bój się. Jeszcze nie masz czego. Chodź ze mną, a dowiesz się, co to prawdziwy strach." Sam nie wiem, czy powinienem się bać tego, co powiedział, czy cieszyć, że właśnie zostałem częścią jego kolejnej, wielkiej przygody.>

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś po przejściu do innego wymiaru... 

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

[align=center]Część nieklimatyczna [/align]

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2:

-Mesayato.2730.

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

-Jedyna styczność z RPG, to gry PBF. Miały w sobie coś z tego gatunku, ale w grach typu GuildWars2 pierwszy raz spotykam się z takim pomysłem.
 ~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

-Grę w GuildWars2 zacząłem około tygodnia temu. Jest to mój pierwszy kontakt z tą serią. Niestety nie posiadam zbyt dużej wiedzy na temat lore tej  gry.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

-Walking as Shadows [Was]. Niezbyt aktywna gildia, niestety.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

-Zobaczyłem ogłoszenie od Harvest Hawkeye na chatbox. Zainteresował mnie pomysł wprowadzenia RolePlay do świata GuildWars2. Dodatkowo chcę poprawić swoje umiejętności komunikacji po Polsku.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

-Przyjechałem do Polski dość niedawno, kiedy to zacząłem liceum. Tak się zdarzyło, że pominąłem kilka klas w swojej drodze do ,,wiedzy", więc uczyłem się, a teraz studiuję, ze starszymi od siebie, co czasem bywa dość kłopotliwe. Staram się nie popełniać zbyt wielu błędów, gdy jest taka możliwość, wklejam wszystko co napiszę do programu i poprawiam błędy, które podkreśla mi czerwoną linią. Języka sam próbowałem uczyć się już osiem lat temu, jednak po przyjechaniu do Polski mam opiekuna, który pomaga mi bardzo w osiągnięciu względnej płynności w mowie i pisaniu. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, zawsze można mnie zapytać. Jeśli będę w stanie – odpowiem.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

-
Nie mam stałego czasu pobytu w grze. Jestem online kiedy mogę. Pojawiam się codziennie od kiedy gram, chociaż biorąc pod uwagę czas mojej gry, nie jest to zbyt dobry wyznacznik aktywności.

Wrzesień 13, 2015, 18:21:24 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Niezłe podanie, opisy w porządku. Mam nadzieję że spodoba Ci się RP w GW2. Jeśli chodzi o poznanie lore i tym podobne rzeczy, bez obaw, we wszystkim pomagamy. Jestem za przyjęciem.

Wrzesień 13, 2015, 18:26:00 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na Tak. Chwilę porozmawialiśmy i wydajesz się być na prawdę sympatyczną osobą. Opisy są bardzo ładne. Widać, że dajesz sobie z nimi radę. Braki w lore Guild Wars 2 na pewno łatwo uzupełnisz, a my w tym tak jak napisał Falkner z chęcią pomożemy.

Wrzesień 13, 2015, 18:27:16 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem jak najbardziej na TAK. A w poznaniu lore każdy z gildii Ci pomoże.

Wrzesień 14, 2015, 00:17:09 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na TAK.

Wrzesień 14, 2015, 02:12:05 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tak
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Wrzesień 14, 2015, 02:33:17 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na TAK.

Wrzesień 14, 2015, 02:49:19 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na tak, wprawisz sie

Wrzesień 14, 2015, 11:44:07 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Chyba nie ma lepszej drogi do poznania języka niż posiadanie z nim żywego kontaktu.
Ja również jestem na TAK.

Wrzesień 14, 2015, 13:19:47 #9 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Podpisuję się pod słowami poprzedników. Jestem na tak.

Wrzesień 15, 2015, 22:13:57 #10 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.