Evander Gwilenhin

Zaczęty przez Evander, Czerwiec 15, 2016, 03:41:18

Poprzedni wątek - Następny wątek
Czerwiec 15, 2016, 03:41:18 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center]Część klimatyczna[/align]

[align=center][img=666x361]http://i.imgur.com/rdmzbaY.png[/img][/align]

[align=center]YouTube - Guild Wars 2 OST, The Origins Of Madness - Twisted Marionette 2[/align]

[align=justify]Szaleniec z Shaemoor, bo tak mówią o nim w Lwich Wrotach, nie kojarzy się raczej nikomu dobrze...[/align]
[align=justify]Mimo iż Evander, bo takie imię jego, pomagał w odbiciu państwa-miasta, to każdy kojarzy go raczej z jego niesławną pasją do... technologii. W pewnym sensie przypominał swoimi poczynaniami samą Scarlet Briar. Młodzieniec z wyraźnie siwymi włosami, postawnej figurze i uśmiechu mordercy zawsze dąży do swego, nawet jeśli sytuacja tego wymaga to i po trupach. Jego obecne cele są niejasne, gdyż sam zastanawia się co dalej. Jego pragnienie wiedzy i podróżowania postawiło go nawet przed martwe już oblicze Omadd'a, twórcy maszyny do zsyłania wizji Odwiecznej Alchemii.[/align]

[align=justify]- Jego.. jego badania są niesamowite! Porządek w kompletnym chaosie.. odwieczna alchemia![/align]
[align=justify]Evander odwrócił się w stronę wejścia do maszyny, zmierzył swym wzrokiem potencjalne pułapki, po czym wszedł do środka.[/align]
[align=justify]- Na szóstkę.. Szkoda, że nie mam obok siebie asury.. Choć pewnie obecność jakiegokolwiek przyprawiałaby mnie o dyskomfort..[/align]

[align=justify]Evander dotychczasowo osiągnął dość sporo. Jest ponadprzeciętnym elementalistą, ale jego wiedza magiczna wkracza nawet na teren Mesmerów (funfact: 2 zdjęcia), to jest: potrafi przywołać iluzję czy fantazm, oraz utworzyć na zawołanie portal zarówno dla siebie jak i swoich towarzyszy. Nie jest to jednak szczyt jego umiejętności. Nauczył się on bowiem strzelać ze strzelb wszelakiej maści, używać różnych gadżetów, budować wieżyczki i używać apteczek inżynierów. Jego talent do wchodzenia w każdy możliwy zakątek świata, które dla zwykłego śmiertelnika mogłoby sprawić nie lada problem, pozwoliło mu zasięgać natchnienia, dlaczego? Nie obyło się bowiem bez problemów w stylu "być w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiednim czasie". Zdarzyło się wam kiedykolwiek wspiąć na wieżę, którą dosłownie minutę później powaliło truchło smoka? Takie właśnie przygody to chleb powszedni dla szaleńca.[/align]

[align=center][img=666x422]http://i.imgur.com/eY8vFlx.jpg[/img][/align]

[align=justify]~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... [/align]

[align=justify]- To była... alternatywna rzeczywistość. Widziałem zakapturzonego siebie, bez prawego oka. Tworzyłem konstrukty z metalu i pary wodnej...[/align]
[align=justify]- Konstrukty?[/align]
[align=justify]- Tak. Myślę że właśnie te same, które pokazały się nie tak dawno temu w północnych dreszczogórach. Myślę, że to nie przypadek. Współpracowałem tam bowiem z pewną Sylvari imieniem Ceara. Nie mam pojęcia kto to, jednak wydała mi się nadzwyczaj mądra. Jak gdybym pracował z Asurą.[/align]
[align=justify][...][/align]
[align=justify]- Ogólnie labolatorium wyglądało na totalnie prowizoryczne. Znajdowałem się bowiem w jakimś domu który wyglądał jakby jego pomieszczenia zostały wyryte w skale. Trochę jak w Elonie, strasznie pustynny klimat. Było tam kilka blatów, narzędzia alchemiczne, kowalskie, rysunki opisujące jakieś rzeczy.. no wszystko.[/align]

[align=justify]Chłopak złapał za butlę cydru i wlał w gardło kilka solidnych łyków, dosłownie jak popielec. Jego towarzysz popatrzył się na niego po części zamyślony.[/align]
[align=justify]- Było coś jeszcze?[/align]
[align=justify]- To znaczy?[/align]
[align=justify]- No po prostu.. czy coś jeszcze przykuło tam twoją uwagę?[/align]
[align=justify]Evander spuścił wzrok na powrót na swój trunek, wadząc palcem wskazującym po szyjce butli, a drugą ręką podpierał swoją głowę.[/align]
[align=justify]- No więc?[/align]
[align=justify]- Tak, było.[/align]
[align=justify]- Oświecisz mnie?[/align]
[align=justify]- Myślę że to była niedaleka przyszłość. Kalendarz który widniał na ścianie pokazywał rok 1325AE, czyli..[/align]
[align=justify]- Czyli za rok. Jeszcze nie zaczęli robić kalendarzy na dwudziesty piąty.[/align]
[align=justify]- Właśnie... A swoją drogą, miałem wrażenie że mimo bycia niematerialnym w "wizji", ta kobieta była w stanie wyczuć moją obecność.[/align]
[align=justify]- Skąd ten wniosek?[/align]
[align=justify]- Zamknęła swój dziennik kiedy tylko do niej podszedłem. Zrobiła to tak, jakby wiedziała że coś ma ochotę go przeczytać. I tak, była od niego dość oddalona.[/align]
[align=justify]Nastała wtedy dziwna i nienaturalna cisza między nimi. Osoba z którą rozmawiał najpewniej sobie coś przypomniała.[/align]
[align=justify]- Słuchaj siwy, trzymaj się z daleka od tej całej sylvari.[/align]
[align=justify]Chłopak popatrzył się na rozmówcę zaciekawionym spojrzeniem[/align]
[align=justify]- Wiesz coś, czego ja nie wiem?[/align]
[align=justify]- Po prostu już wiem skąd znam to imię. To ona stała za atakiem w Boskiej Przystani.[/align]
[align=justify]- Chcesz powiedzieć że...[/align]
[align=justify]- ..chcę powiedzieć że cokolwiek robisz, nie zbliżaj się do niej. Ona cię wykorzysta i zostawi z nożem w plecach.[/align]
[align=justify][...][/align]

[align=center][img=666x422]http://i.imgur.com/Bqdzw5G.jpg[/img][/align]

[align=justify]~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". [/align]

[align=justify]Zabiłem.[/align]
[align=justify]Zabiłem kolejną osobę bez zawahania, bez zająknięcia. Z zimną krwią.[/align]

[align=justify]Może jednak od początku..[/align]
[align=justify]Nie będę tolerować obrazy Abaddona, boga który jest "ojcem magii i chaosu na tym świecie".[/align]
[align=justify]Mężczyzna był mocno spity, więc na początku mu darowałem mieszając go tylko z błotem. Niestety delikwent nie miał ochoty na tym zaprzestać. Prowokował mnie. Puściły mi nerwy.[/align]
[align=justify]Tak, można powiedzieć że wyznaję fanatycznie Abaddona. To dzięki niemu ten świat jest tak chory, ale jednocześnie tak bogaty i różnorodny. Posłuchajcie sobie pieśni nornów, opowieści popielców, o śnie sylvarów... o odwiecznej alchemii.. Nie byłoby tego gdyby właśnie nie Abaddon. Urażenie go działa na mnie jak na przeciętną osobę obelga dla członka rodziny.[/align]

[align=justify]Nie mam pojęcia jak i ile to trwało. Byłem w amoku.[/align]
[align=justify]Miałem wrażenie że coś mi dosypali do cydru. Normalnie po prostu facet wyleciałby z połamaną ręką i tyle.. ale z jeszcze bijącym sercem w jego ustach... nie zrobiłbym czegoś takiego za samą obrazę.[/align]
[align=justify]Momentalnie wyjechałem z miasta, w Shaemoor wydano za mną list gończy, choć moje wtyki pozwalają mi chodzić głównymi ulicami Boskiej Przystani bez żadnego problemu. Po prostu muszę unikać ciemnych zaułków, oraz karczmy "The Dead End".[/align]

[align=center]Część nieklimatyczna[/align]

Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2:

- Yodasz.6218

Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

[align=justify]- Bardzo często umieram w Neuroshimie ^ ^". Z ostatnich przeżyć roleplayowych to grałem w wampira. Rosyjska ruletka z kumplem, celujemy we własne ramię. Kolt wypełniony w pełni kulami, ale tylko jedna była poświęcona. Tak, oberwałem nią. Tak, urwało mi całe przedramię xD[/align]
[align=justify]Konwentowe larpy z Metro 2033 też nie są mi obce :d[/align]
[align=justify]Co do RPG'ów komputerowych.. mnóstwo. Naprawdę mnóstwo :)[/align]

Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

[align=justify]- 846 dni gry na moim mainie w GW2. Znajomość lore oceniam na 8/10, ponieważ nie obchodziło mnie w ogóle story o Kintaju, czy też nie zagłębiałem się tak mocno w prophecies (ale tak, czytałem dużo o tym). Osobiście kupiłem nawet i przeczytałem Duchy Askalonu (polecam, zacna książka :D).[/align]

W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

[align=justify]- Głównie to Zakład Ubijaczy Smoków [ZUS], Rise Of The Mordremoth [Rise], We Belong To The Dragon [Now] (wszystkie trzy polskie gildie). Teraz jestem bezgildyjny.[/align]

W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

[align=justify]- Reklama na mapchacie w lion's arch. A dołączyć chcę żeby po prostu zobaczyć jak to jest larpować sobie w MMO'ku :)[/align]

Opisz siebie w kilku zdaniach.

[align=justify]- Leń. Naprawdę ogromny leń. Ale jak mam motywację i wenę to potrafię nawet stworzyć grę komputerową.[/align]

[align=justify]Ale tak serio, jestem dość kreatywną osobą, lubię kontakty z ludźmi, jednak czasami po prostu mam swoje takie momenty że nie mam ochoty żeby ktokolwiek do mnie coś pisał :p[/align]
[align=justify]Często nie mam co robić w GW2, dlatego też wchodzę, kręcę się dookoła, np. wpadając pod mapy czy inne takie. Znam chyba wszystkie zakamarki Tyrii jako grywalnego obszaru xd[/align]

[align=justify]Ogarniam programowanie C#, VB, HTML, JavaScript, PHP i kilku innych :p[/align]
[align=justify]Lubię czasem popixelartować. Chętnie nauczyłbym się robienia muzyki w FL Studio albo MilkyTrackerze :d[/align]
[align=justify]Jestem w sumie odpowiedzialny za TEN twór (zrobiłem minigierkę z Guild Wars 2).[/align]

[align=justify]Btw, jestem chętny na raidy jak ktoś chce :p[/align]

W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

[align=justify]- Zależy. Czasem gram "24/7", a czasami wchodzę po prostu odebrać skrzynkę za zalogowanie się i uciekam. Naprawdę ciężko mi określić.[/align]
[align=justify]Jeśli już miałbym się decydować na ustalenie czasu.. to raczej godziny wieczorno-nocne. 20:00 do 02:00 :p[/align]

Czerwiec 15, 2016, 08:49:46 #1 Ostatnia edycja: Czerwiec 15, 2016, 13:15:20 by Kanalia
Do Rp nie mam sie czego przyczepić. Widać, że ogarniasz i fajnie :)
Cytat:)
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Czerwiec 15, 2016, 08:58:54 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na tak, jednak niestety albo i stety nie mamy multiklasowosci w rp, wiec jeżeli część clima Twojego podania stanowi preludium do karty głównej postaci, wolę Ci od razu powiedzieć że albo ele, albo mesmer... co najwyżej portale czy klony musiałyby pochodzic stricte z magii żywiołów albo arcane.
Duży plus za Neuroshime

Czerwiec 15, 2016, 13:04:05 #3 Ostatnia edycja: Czerwiec 15, 2016, 13:13:19 by Lockey
Jestem na TAK. Przyszedłeś podpatrzeć RPy jak były dość dziwne postaci i nie uciekłeś. Szanuje.

Czerwiec 15, 2016, 13:43:48 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Ogólnie jestem na tak, wszystko co chciałem powiedzieć to powiedziane zostało :)

Czerwiec 15, 2016, 14:16:07 #5 Ostatnia edycja: Czerwiec 15, 2016, 14:18:53 by Evander
Cytat: 'Nisheera' pid='3443' dateline='1465973934'nie mamy multiklasowosci w rp

No cóż, szkoda ^ ^"
Bo w grze ogólnie uwielbiam się bawić bundlami :) Kupiłem chyba wszystkie możliwe wieżyczki, strzelby, miotacze ognia, apteczki, portale i tak dalej które się dało od npc :D
Często właśnie tak biegam z plecakiem startowym inżyniera i tym miotaczem ognia :D
Też przez to chcę zabić Xerę na 3 wingu raida, bo nagrodą jest mesmerowski portal z nieskończoną ilością użyć :D

To w takim razie zostanę przy elku :)
Ale strzelby mi nie zabierać! XD 

Cytatco najwyżej portale czy klony musiałyby pochodzic stricte z magii żywiołów albo arcane

Klonów nie mogę robić na bierząco. Muszę walczyć z mesmerem i odbić jego atak z różdżki, wtedy tworzę własnego klona xd.
A portal mógłby podejść pod Arcanę, ponieważ jest fioletowo-srebrny. Wygląda inaczej niż typowy mesmerowski.
No i też koszt użycia jednego portalu to 3-4g :p

I pytanko, prócz RP ktoś coś miesza z sPVP? Jestem w emeraldzie, bo tak mnie na start przydzieliło i chcę z niego wyjść, a samemu grać to też xd

Czerwiec 15, 2016, 14:52:45 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Cytat: 'Nisheera' pid='3443' dateline='1465973934'.. co najwyżej portale czy klony musiałyby pochodzic stricte z magii żywiołów albo arcane.

Nie zapędzajmy się. Klony i portale są typowo mesmerskie, elek nie ma możliwości tworzyć klonów typowo o ludzkich kształtach, aż tak nie przekręcajmy mechaniki tworzenia żywiołów. To jest zupełnie inny rodzaj magii i działa na zupełnie innych zasadach, mesmer maksymalnie może stworzyć obraz żywiołaka, ale jest to tylko iluzja wizualna nie działałaby ona tak samo jak żywiołak elka (i tu nachodzimy na mój zgrzyt co do tworzenia iluzji innych niż klony u mesmera ale to nie miejsce na to)
Same portale... cóż ja w sumie nie wiem, czy te portale które można normalnie nabyć na TP czy u NPC są jakoś u nas dokładniej wyjaśnione czy też nie. Najprędzej bym to interpretowała jako runy z nasyconą magią mesmerską pozwalające jednorazowo użyć czegoś takiego... Ale to też nie miejsce na tego typu dyskusję.
Podsumuwując: Klony zostawmy mesmerwoi wraz z portalami.

A co do podania to jestem na TAK

Czerwiec 15, 2016, 16:59:32 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Są zgrzyty tu i ówdzie. Ale ogólny zarys pozwala dac ocenę na tak.

Czerwiec 15, 2016, 17:13:18 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Cytat: 'Krzyshek' pid='3449' dateline='1466002772'Są zgrzyty tu i ówdzie. Ale ogólny zarys pozwala dac ocenę na tak.

Pisałem to o drugiej w nocy zmęczony XD Od razu po napisaniu posta przeskanowałem w wordzie czy nie ma ortów, opublikowałem go i poszedłem spać xD Po prostu chciałem mieć to za sobą xD

(autentycznie nie lubię pisać postów rekrutacyjnych RP, często coś lamię :x)

Czerwiec 15, 2016, 18:16:10 #9 Ostatnia edycja: Czerwiec 15, 2016, 18:38:26 by Nisheera
O, fajnie że odpisałeś. To czy coś zostanie przyjęte in clima, jeżeli mocno wybiegasz poza ramy tego, co mechanicznie oferuje Ci gra dla danej postaci już zależy od radnych. To teraz ja mogę się odrobinę rozpisać, tak na wszelki wypadek, byś się nie zdziwił potem. 

[spoiler=Ściana tekstu nt. skilli, elków i noszenia wieżyczek]
Po głębszym zastanowieniu się - jedyny motyw na "klony" elka to co najwyżej żywiołak, który przyjmuje bardziej humanoidalny kształt ( np. coś takiego ), z kolei portale to co najwyżej Lightnig Flash z drugą osobą, więc bardziej jak blink, w czym zgodzę się z Mimi, ale jak mówię - to wszystko jeszcze obgadasz z radnymi gdy przejdziesz rekrutację. Elek z portalem to sprawa... Do poważnej dyskusji.

CytatKlonów nie mogę robić na bierząco. Muszę walczyć z mesmerem i odbić jego atak z różdżki, wtedy tworzę własnego klona xd.
Do dyskusji, ale powiem Ci, że jak na mój nos, to to jest próba kontroli magii mesmera... W jaki sposób jako elek sterowałbyś klonem zrobionym z cudzej magii? To by było poważne zaburzenie balansu do którego dążymy, dlatego nie ma dwuklasowości - Twoja postać byłaby zdecydowanie zbyt silna z tak dużym arsenałem odbijania ataków. My musimy polegać na tym co gra daje nam mechanicznie i dostosowywać to do RP.

Dodatkowo w ramach informacji w związku z wieżyczkami, innymi brońmi, czymś co nie jest zasilane magią użytkownika... Inne bronie niż mechanicznie możesz w fabule nosić, jednak pamiętaj, że wszystko swoje waży. Jeżeli Twoja postać nosi 4 wieżyczki, 3 miecze, pięć pasów z granatami, młot, dwie strzelby, klatkę z Moa, cztery talerze i słoik wódki, to jest zdecydowanie za dużo - po prostu zachowaj umiar, aby było pięknie i logicznie, a broń palna nie jest zarezerwowana tylko dla inżynierów ^^

Polecam poczytać sobie o klasach i nie tylko: http://wiki.l6f.pl/Kategoria:Pomoc

[/spoiler]

W telegraficznym skrócie - nie przejmuj się, że niby jakaś wtopa, będziesz miał czas na poogarnianie swojej postaci, będziesz mógł fajnie wszystko podopasowywać, testować co Ci najbardziej pasuje w RP w MMO i dowiesz się, że można znaleźć fajny kompromis.

Czerwiec 15, 2016, 19:27:08 #10 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Czymej okejke, otwórz się na dyskusje i bedzie git.

Czerwiec 15, 2016, 23:38:45 #11 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Podanie to nie do konca miejsce na dyskusje ale w sumie czemu nie...Kwestie Lore najlepiej ustalać z radnymi, mamy sporo ogarniętych osob, ale czasem nie warto kłócić się z kimś o jakąś kwestie bo ostateczne slowo ma radny "czy coś moze zaistnieć czy nie". Generalnie jeśli nie podchodzi się do tego na zasadzie " ja wiem najlepiej i nie obchodzi mnie jakie przyjeliście tutaj zasady co do pewnych spraw" to nie ma problemów i większość swoich pomysłów w ten czy w inny sposób da się przepchnąć. 

PvP-ktoś tam gra ale z sezonu na sezon coraz mnie nam się chce tak widze.
PvE-Frakty T4/dungi da sie wyciągnąć ogarniętych ludzi bez problemu.
WvW-hehe, nie.
Raid-pare osob w tym ja raiduje, da sie zebrać 5-7/10 squadu. Mamy też "sojusz" z inną gildią PvE i tam też można pytać.

Czerwiec 16, 2016, 12:39:28 #12 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Dyskusja dyskusją ale ja jestem na tak.

Czerwiec 17, 2016, 11:17:40 #13 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.