Podanie - RedChili.57

Zaczęty przez MrRedChili, Styczeń 17, 2018, 22:33:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Miecz wielki na 4 stare dęby. Mięśnie silne jak para niedźwiedzi. Zbroja lśniąca, pobrudzona krwią poległych przeciwników. Wytarta pod pachami. Dymnym krokiem podszedł do mnie, poczochrał mnie po głowie, a że był wysoki jak dorosły słoń, czułem się jak dziecko. Dumny wojownik we własnej osobie, chce zabrać mnie na przygodę..

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Świat jaki znałem nie miał już racji bytu po tej stronie. Wszystko składało się z tego co było i z tego co będzie. Wspomnienia mieszały się z tym co nie wydarzyło się jeszcze w rzeczywistości. Widziałem różne warianty decyzji moich wyborów. Mogłem świadomie podróżować między nimi. Pod nogami nie czułem gruntu jednak stabilnie utrzymywałem stałe miejsce w przestrzeni.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Deszcz dzwonił po szybach, w środku gwar. Śmiechy, krzyki podpitych biesiadników, nic nie zwiastowało katastrofy.
Niczym się nie wyróżniał, podszedł do lady, zapłacił, wyszedł. Drzwi skrzypnęły za nim tak, jak to miały w zwyczaju robić podczas deszczu. Odwróciłem się odstawić czyste kufle na miejsce.
Moje rozkojarzenie przerwał głośny i gruby w swoim brzmieniu głos mężczyzny:
-Gdzie jest mój koń.
Nikt nie zareagował na to wołanie, jedynie kilku miejscowych ochlaptusów odwróciło wzrok w jego stronę; tak w zasadzie to nikt nie zwrócił na niego uwagi.
Teraz przyjrzałem mu się lepiej. Ciężki, brązowy płaszcz, włosy krzywo obcięte, opadające na lewe oko, brak palca serdecznego u lewej dłoni.
- Gdzie jest mój koń!?
Złapał za pasek, wyjął rewolwer i strzelił w stający na środku drewniany bal, będący filarem całej oberży.
Z roga odezwał się kobiecy głos.
-Uwolniłam od Ciebie tego biednego konia pijaczyno. Był chudy i bity.  
Oberża zamarła. Spojrzenia padały raz na nią raz na nieznajomego.
- Kim jesteś żeby dysponować cudzym koniem?
Odparł ze spokojem.
- Na zewnątrz jest drugi, zabieram go.
Dodał.
- Skąd pewność, że jest mój?
Skierowała lufę w jego stronę. Wszyscy na linii ognia odsunęli się na wypadek, gdyby mieli przeciąć kuli jednego z nich tor lotu. [...]

Tej nocy nie padły strzały. Akcja przeniosła się na zewnątrz. Krzyki sugerowały, że któryś z nich zabrał konia, który czekał pod oberżą. Zostałem sam za barem z pustą beczką piwa i nożem wbitym w ladę.

[na koniec się rozpisałem :)]

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- RedChili.57

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Interesowałem się papierowymi rpg.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Gram 3 lata. Średnia znajomość lore.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- W takich gdzie na 100 członków przypadało 5-7 aktywnych.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Map czat.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Młody inżynier z zacięciem do majsterkowania.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- 15:00-20:00

Wskakuj do nas, odnajdziesz się. Za!

Styczeń 18, 2018, 14:13:18 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 18, 2018, 14:16:26 by Nisheera
edit: Już miałam prosić Cię o podanie poprawnego loginu, ale zauważyłam, ze wczoraj jednak zostałeś dodany do gildii.

Samo podanie jest dość skromne. Niemniej, jestem na tak - wyrobisz się w trakcie RP

Styczeń 18, 2018, 15:12:25 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 18, 2018, 15:14:53 by Shin
Podanie schludnie napisane, lecz część fabularna mogłaby być bardziej rozbudowana.Choć patrząc się na twoje doświadczenia z Rp można na to przymknąć oko.Wiec tak jak mówił mój poprzednik wyrobisz się, inaczej mówiąc jestem na tak.

Super! Dzięki za uznanie  ;D Ogarnę co trzeba i ruszamy z parowozem :)

[align=center]

Udało Ci się pomyślnie przejść przez Okres Próbny! Twoja ranga została zmieniona z "Kandydata" na "Rekruta". Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów z dalszymi wskazówkami i namiarami na Twoje konto na naszej wiki.
[/align]