rekr

Zaczęty przez alb, Grudzień 07, 2015, 23:33:41

Poprzedni wątek - Następny wątek
Grudzień 07, 2015, 23:33:41 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Część klimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanieJak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Stary, brodaty mag. Na oko jakieś 120-150 lat, jednak cały czas w świetnej formie. Nosi szarą szatę ze śladami walki. Nie mówi dużo, tylko wtedy kiedy jest to istotne. W ręku trzyma dużą laskę która gdy wywołuje zaklęcie rozświetla się nieco. Jednak najważniejsze są oczy. Błękitne i przenikliwe. Nie warto się zbyt długo w nie wpatrywać bo to właśnie oczami nakierowywuje swoje niszczące zaklęcia.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

Pomimo tego że krajobraz nie przypominał niczego specjalnego w pierwszej chwili - stara nadmorska latarnia morska,to  wszystkie inne zmysły wskazywały na to że nie jestem całkowicie sam.  Po chwili oszołomienia można było wyczuć niewidzialną istotę - tą która stworzyła portal. Czy można zobaczyć nic?  Oczywiście że nie można. Ale czy można wypatrzyć coś z nicości...?

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

Jak zwykle stary bywalec - Zenon dosyć szybko się upił i zaczął zaczepiać przejezdnych, którzy nie mogąc znaleźć lepszej oberży zatrzymali się w Maruśce.  Wszyscy szydzili z Zenona. Wszyscy oprócz jednej osoby - starego wędrowca, który nigdy jeszcze nie był w tych stronach. Na to przynajmniej wskazywał nie typowy strój ozdobiony małymi ozdobami ze smoczych łusek. W momencie gdy oczy wspomnianych się spotkały doszło do szybkiego wyjęcia oręża przez wędrowca (i o dziwo) i Zenona. -"Oj zenuś, zenuś. Tyle Ciebie szukałem a Ty się zaszyłeś w takiej norze".- "Golinie, myślałem że ucieknę i ukryje się przed Tobą, ale najwyraźniej już zabiłeś wszystkich z mojej kompanii. Zostałem tylko Ja. Wiedziałem że kiedyś mnie dopadniesz, ale liczyłem na to że będzie to w odleglejszej przyszłości."-"Cóż z pomocą Elżbiety znalezienie Ciebie było pestką."-"Ela!?! Co jej zrobiłeś. Tylko nie to!!!". Po tych słowach Zenon z niebywałą  sprawnością chciał ogłuszyć Wędrowca Golina, jednak z uwagi na swój stan upojenia nie miał szans z szybkim i śmiertelnym ciosem zadanym prosto w serce. Krew rozlała się po oszołomionych  gapiach, al wędrowiec spokojnie wyszedł zostawiając biednego zenka.
Ech, znowu trzeba będzie wymieniać deski, pomyślałem.... 

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

Allbrechtonix.5924

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- tak, grałem w kilka gier Moba. Ale raczej jestem początkujący.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Gram od weekendu. Ale jestem zafascynowany tą grą.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

- W jednej, ale nic specjalnego/

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Dowiedziałem się w od jednego członka gildii w grze. Chcę dołączyć do polskiego community i czerpać frajdę z gry z większym naciskiem na współpracę między graczami.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Spokojny chłopak z zamiłowaniem  do dobrej muzy i ciekawych mmo. 

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- 21:00-03:00. Chociaż różnie to bywa/

Grudzień 09, 2015, 11:14:20 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Bardziej mam wrażenie, że tobie chodzi o rozgrywkę pvx niż RP. Nasza gildia jest zdecydowanie bardziej nastawiona na to drugie. Może przemyśl swoje podanie i jak ci zależy na role play to rozbuduj bardziej cześć klimatyczną.

Grudzień 09, 2015, 11:32:50 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Podpiszę się pod tym co napisała Mimi. Podanie nie jest złe, nie musisz bardzo go rozszerzać, ale po prostu mam pewne wątpliwości, czy na pewno szukasz RP czy zależy Ci na PvX. Co do PvX mamy grupki fraktalowe, chętnych na PvP i tworzącą się grupę raidową, jednak nie jest to coś na co kładziemy jakikolwiek nacisk.

Grudzień 10, 2015, 17:17:49 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]