Podanie - PotteRekt.3456

Zaczęty przez Kelamaluoa, Listopad 22, 2016, 18:55:08

Poprzedni wątek - Następny wątek
Listopad 22, 2016, 18:55:08 Ostatnia edycja: Listopad 22, 2016, 20:59:41 by Falkner

Część klimatyczna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Bohater ten ma średniej długości brązowe włosy a oczy błękitne. Jest dosyć wysoki i tęgiej postury. Oczywiście jest człowiekiem. Na jego twarzy można zauważyć powagę i kilka mniejszych blizn oraz jedną większą na oku. Jego  zbroja wygląda jak po wielu bitwach lecz ciągle dobrze się trzyma. Na plecach ma wielki dwuręczny miecz wykonany ze stali a na swojej szyi nosi kruczoczarny naszyjnik podobizną kruka. Przy jego pasie ma przywieszonych kilka eliksirów i mały sztylet. Jak już wspomniałem wygląda na poważnego bohatera lecz można z nim normalnie porozmawiać i się pośmiać. Legendy głoszą że samodzielnie oczyścił jaskinię górskich trolli które często atakowały pobliską wioskę. Ich wódz był bardzo potężny lecz on swoją tajną techniką pokonał go w mgnieniu oka.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Pojawiłem się na małej wyspie. Miała ona jakieś 20 m długości. Jedyne co na niej było to portal którym wszedłem. Wszędzie wkoło można było zobaczyć pełno takich wysp, mniejszych czy większych, lecz najbardziej przykuła moją uwagę największa wyspa gdzie można było zobaczyć duży zamek i wiele rycerzy. Kolor nieba był błękitny lecz mienił się na fioletowo. Zapach który poczułem przypominał miód.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

W naszej wiosce jest taki problem że często odwiedzają nas ''inwestorzy''. Pobierają od nas opłatę za ''ochronę'' naszej wioski. Tylko że ta ochrona wychodzi nam gorzej niż gdybyśmy mieli żyć bez nich. Raz na miesiąc atakują nas bandyci, prawdopodobnie w sojuszu z naszymi inwestorami.
A więc dzisiejszego wieczoru nasza gospoda była dosyć pusta gdyż to dziś był dzień opłaty. W rogu sali siedział zakapturzony mężczyzna. Nic nie zamówił odkąd przyszedł.
Nie był z naszej wioski, nie poznałem go. W końcu przybyli inwestorzy. Było ich 4. Jak zwykle chcieli dużą sumę pieniędzy. Dałem im monety. Nagle zakapturzony mężczyzna wyskoczył na jednego z nich i momentalnie podciął mu gardło. Dwóch kolejnych załatwił równie szybko poprzez rzucenie shurikena pomiędzy oczy. Ostatni z nich był mocniejszy, próbował walczyć lecz szybki cios kataną którą miał zakapturzony załatwiła sprawę. Wziął połowę pieniędzy które dałem inwestorom i odszedł.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Nazwa konta to PotteRekt a postaci to Kelamaluoa ^^

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Bardzo rzadko, jedynie kiedy to w GTA: San Andreas na serwerze RP

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Bardzo krótko, zacząłem grać niedawno.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Żadnej

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Zobaczyłem ją na czacie gry. Chciałbym zobaczyć jak to jest odgrywać różne role ^^

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Mam na imie Mateusz. Mam 16 lat. Pochodzę z wielkopolski. Myślę że jestem miłym i towarzyskim chłopakiem lecz na początku mogę być troche nieśmiały gdyz nikogo nie będę znał :D. Moja przygoda z grami mmorpg zaczęła się około 2008 roku kiedy mój wuja pokazał mi grę Lineage II. Od tej pory grałem wiele gier tego gatunku. Począwszy od dungeonówek (Dragon Nest) poprzez hack&slash (PoE) kończąc na mmofps (Firefall). Myślę że mógłbym się wpasować w kilmaty Guild Wars 2. Pozdrawiam :)

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- od 16 do 19-20 ^^

Listopad 22, 2016, 18:56:40 #1 Ostatnia edycja: Listopad 22, 2016, 19:07:39 by Mimetka
PotteRekt.3456 (Przepraszam za błąd :D)

// Nie ma za co, ale na przyszłość wystarczy, że klikniesz na górze postu "Modyfikuj" by ze edytować swoją wiadomość w razie wprowadzenia jakiś poprawek
~~Mimetka

Się chłopaka podszkoli w klimacie i będzie śmigał, jestem za.

Krótko, ale całkiem poprawnie. Każdy kiedyś zaczynał, jestem za okresem próbnym.

Podobnie jak Mimetka, póki co jestem za okresem próbnym. Choć wg. mnie stać Cię na to, by bardziej rozwijać opisy. Odezwij się na PW, chętnie przyklimacę z Tobą w wolnej chwili - a nuż może zmienię zdanie?

Btw, na jakich serwerach RP grywałeś w SAMP?

W sensie nie grałem w jakiejś mafii czy coś. Nie odgrywałem jakichś roli, tylko po prostu byłem mechanikiem, trzeba było zdobyć prawko i takie tam :D

Tak    Względnie mi sie podoba, zobaczymy co potrafisz już jak , miejmy nadzieję, do nas dołączysz !

Krótko, ale konkretnie. Jeszcze się wyrobisz, jak się wdrożysz w roleplay (: Ode mnie tak

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]