Podanie rekrutacyjne - Forest

Zaczęty przez Forest, Listopad 03, 2023, 22:22:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

Dziwny to był dzień, pierwszym podejrzeniem ze coś nadchodzi była poranna cisza, zwykle rano zawsze można było usłyszeć piski okopowych szczurów, lub kraczenie wron czy innego ptactwa z rodziny mięsożernych krukowatych. Dreszcz przeszedł po moim karku z myślą ze nadchodzi kolejna fala ostrzału. Nic takiego jednak nie nadeszło, cisza utrzymywała się dłużej, do czasu aż zmiennicy warty nocnej nie zaczęli wstawać. Ich krzątanie nie zmieniło jednak ponurego nastroju który gościł w naszym oddziale. Jednak dzisiaj było inaczej, mimo ze wszytko szlo według zasad coś było nie tak. Po dwóch godzinach martwej ciszy zakraczały wrony ale nie był to krzyk wzywający na ucztę jak to te skrzydlate trupojady raczyły budzić nasze okopy co dzień, lecz okrzyk rozpaczy. Zdążyłem tylko spojrzeć przez mój wylot, gdy martwy ptak spadł pod moim celownikiem, skręcając stawy w agonii powykręcał się w nienaturalny sposób umierając... a po nim kolejny ptak... i jeszcze jeden...aż w nozdrza uderzył nas zapach siarki.

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2
ForestElf.1450

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z Roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

Jest duże, grałem w wielu gildiach rp GW2 oraz w innych  zwyczajnych RPG takich jak DnD czy Warhamerze. Bylem także członkiem ligi 6 filarów...bedzie juz z 2 lata odkąd się rozstaliśmy
~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?
Bedzie to już około 7 lat, poziom lore gw2 znam na poziomie szczegółowym, potrawie nawet powiedzieć naczelne różnice miedzy Hylekami z Magummy, a tymi wyznającymi Zintla.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?
Bylem juz wcześniej w filarach i postanowiłem wrócić jak to się mówi na macierze, dobrze wspominam mój czas tutaj, w moim życiu dużo się przez ten czas zmieniło i chciałbym spróbować ponownie sowich sil w grze z wami. Po moim odejściu byłem w innej gildi RP która jednak nie okazała się tym czego oczekiwałem i bardzo mnie zawiodła.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?Bylem już wcześniej w Filarach stad wiem ze dalej działacie. Mialem kryzys Rpowy i chce spróbować nieco odświeżyć swoja chęć, a Liga byla gildia która wprowadziła mnie właśnie w świat Roleplayu. Do tej pory mam w głowie eventy Glaciala które były niesamowite i przed którymi chylę czoła jako osoba która sama prowadzi własne kampanie także w innych uniwersach RP

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.
Coz jeśli o mnie chodzi jestem typem szalonego naukowca w przenośni i dosłownie bo jestem naukowcem pracującym w instytucie badawczym. Mam masę zainteresowań sportowych jak łucznictwo i strzelectwo. Ubóstwiam przyrodę kochając mój rodzinny region Warmii jak i wszelkie zwierzęta, w domu mam 22 ptaszniki, skorpiona i skolopendrę, do tego dwa koty :D Z tych bardziej humanistycznych zainteresowań to oczywiście historia, filozofia i sesje Rpg gdzie całkiem sporo ostatnimi czasy pogrywałem ze znajomymi w DnD edycje 3
~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?
pracuje od 8 do 16 wiec raczej godzinny wieczorne z wskazaniem ze w piątki lub soboty mogę nie być obecny z powodu osobistych relacji z pewna osoba

Nie, przypomnę Ci twoje własne pożegnanie.

https://l6f.eu/forum/index.php?topic=1910.0

Odstawiliście szopkę z Lockeyem i Tankiem, czułe pożegnania a potem wszyscy we 3 poszliście do horyzontów. I po co? Myślałeś że nikt tego nie zauważy? Dałbym szansę nawet jakbyś wyszedł z ligi po cichu, ale nie po tak niepoważnym traktowaniu.

Listopad 03, 2023, 23:19:58 #2 Ostatnia edycja: Listopad 03, 2023, 23:22:04 by Forest
Markosie szanuje twoje zdanie i przepraszam jeśli odczułeś moje odejście jako szkopkę, z mojej strony mogę cię jedynie zapewnić ze nie jestem w kontaktach z ani jedna osoba z tej specyficznej grupy osób, a już na pewno z panem L. którego darze szczególna antypatią za pewne prywatne sprawy. Przez te 2 lata w moim życiu dużo się zmieniło, od zacząłem prace, kilku przyjaciół mnie zdradziło i kilku innych zdobyłem, a na koniec się zaręczyłem, przez te 2 lata dojrzałem bardziej niz kiedykolwiek i widzę swoje blędy i fakt ze wpadłem pod wpływ ludzi ze złymi intencjami, mam nadzieje ze mi to wybaczysz.

2 lata to sporo czasu i sporo nowych doświadczeń, więc trochę ciężko mi oceniać Cię źle przez to, żeś kawał czasu temu podziękował za rpy, napisał że nie masz czasu, a jednak żeś poszedł sprawdzić inne opcje - czego nigdy nie zakazywaliśmy, no bądźmy ludźmi, a nie psami ogrodnika co sami nie zeżrą i nie dadzą. Mogłeś być tylko szczery w tym pożegnaniu, jak już zdecydowałeś się je napisać. Przecież nikt by Ci nie zrobił problemu o to, że napiszesz, że idziesz gdzie indziej - jak to się mówi w korpo przy zmianie pracy - nowe perspektywy i wyzwania zawodowe xD Ale jak dla mnie sam (lub z małą zachętą ówczesnych ziomków) zdecydowałeś co dalej ze sobą i tyle, nie roztrząsałabym tego bardziej niż trzeba, też swego czasu wyszłam z innej gildii za kolegami i koleżankami, z którymi grałam, z uprzejmą wiadomością na do widzenia.

Jak już przy teraz jesteśmy, teraz ważne jest "teraz" - teraz chcesz odświeżyć swoją chęć do RP. Fabularna część podania jest krótkawa, więc dlatego się tego nie czepiam. Ostatnio rozmawiałam z jedną osobą z gildii, że kiedy zaczyna brakować inspiracji i pomysłów (do RP), warto wrócić do korzeni, a w Twoim przypadku Liga to poniekąd korzenie. Dlatego jestem na tak, bo najgorsze co może się stać to tylko to, że nie wyjdzie.

Liga nigdy nie zabraniała być nawet w kilku gildiach, a tym bardziej zrobić sobie przerwę by spróbować jak to jest za innym płotem. Więc po co te teatry były? Nie mam pojęcia ... ale nie wydaje mi się, by ta sytuacja była wystarczającym powodem by nie dać Ci szansy na powrót. Wszyscy chcemy po prostu rpić i dobrze się bawić, więc jak najbardziej jestem na TAK.

Zgodzę się z Markusem: warunki, w jakich pożegnaliśmy się ostatnio były nietęgie. Urywałeś się z eventów w trakcie by skoczyć na inne RP mówiąc, że musisz lecieć. Wiedzieliśmy, że idziesz do drugiej ekipy. Potrafię zrozumieć, że ciężko było powiedzieć jednej ekipie zawczasu "odchodzę bo tam się czuję lepiej", stąd taka sytuacja.

Poniekąd Twoje opuszczenie gildii przypieczętowało los pozostałych osób w naszych szeregach które stworzyły HZ, osobiście chciałem trzymać Cię jak najdłużej u nas myśląc, że może zostaniesz. Na początku gdy czytałem podanie miałem mieszane uczucia, ale po przemyśleniu sprawy na chłodno dochodzę do wniosku, że nie mam nic przeciwko abyś wrócił.

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, aby Cię dodać. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]