Podanie Factum Est

Zaczęty przez LemingFajterV10.0, Wrzesień 21, 2015, 20:04:53

Poprzedni wątek - Następny wątek
Wrzesień 21, 2015, 20:04:53 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Część klimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń,o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanieJak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Idąc poprzez Divinity Reach, spotkałem najpopularniejszego bohatera naszych czasów, Xara. Xar wielki mag mroku i ognia, odziany w szaty stworzone chyba jedynie z czystego mroku z maską przypominającą czaszkę psa na twarzy oraz butach i rękawicach które miały kolce na kolcach, popierniczał w moim kierunku na płonącym rumaku, który skladal się z samych flaków oraz ognia. 
Prawdę mówiąc abominacja na której owy Xar się przemieszczał nie wyglądała nawet na rumaka, bardziej na masę stworzoną z przypadkowych części, róznych stworzeń.
Gdy mroczny Xar łaskawie dojechał do mojej skromnej osoby i odczekał odpowiednią ilość czasu abym mógł mu się pokłonić tak jak to noob powinien przed prawdziwym bohaterem, zsiadł ze swojej masy i zapytał słowami, których nigdy nie zapomnę.
"CZY CHCIAŁBYŚ ZOSTAĆ MOIM TERMINATOREM ŚMIERTELNIKU?"
odrzekłem "Wspaniały magu jakżebym mógl odmówić takiejż wspaniałej propozycji?"
Wtedy on od niechcenia machnął różdżką i..

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższgo czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

Gdy przeszlismy przez portal, Xar stracił swój uśmiech oraz pewność siebie.

Znajdowaliśmy sie na wzniesieniu pod którym rozciągała się pustynia lodu, poprzecinana wieloma szparami oraz kraterami z których nadal wylatywał leniwie dym, ciemniejszy od otchłani kruka, w dali widać było jakiś zamek stworzony nie wiadomo z czego, dookoła niego widać było coś jakby sfere stworzoną z lodu i wody.
"OTO JEST TWIERDZA MOJEGO NAJWIĘKSZEGO WROGA, KRÓLA LODU I ŚWIATŁA WŁADCY HARMONII! TEN TCHÓRZ UKRYWA SIĘ PRZEDEMNĄ W TYM ZAMKU OD LAT."
"Dlaczego mi to pokazujesz o najstraszniejszych z strasznych?
"ABYŚ MIAŁ SIĘ NAD CZYM ZASTANAWIAĆ NIM NASZ ŚWIAT SIĘ SKOŃCZY TERMINATORZE."

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało kilentów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło?Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Siedząc jak zwykle za ladą w karczmie, nudząc się niemiłosiernie oraz wycierając pozostałości czyjejś krwi z blatu, zauważyłem interesującego jegomościa.
Miał on na sobie piracki kapelusz, miecz zamiast ręki, oraz armate zamiast nogi, odziany był w typowy sztormiak i machał na mnie łapskiem, abym mu podał piwko.
Gdy to zrobiłem, walną mnie na odlew i uciekł przez drzwi, smiejąc się przy tym wariacko.

Byl to bardzo nieprzyjemny incydent, ponieważ własciciel potrącił mi to piwko z wypłaty, a do tego bolało mnie oko, które otrzymało slapa.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Leming.8436

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Zanim przestałem tykać GW 8 miesięcy temu byłem na paru cosiach z Leth Mori Aive.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- od roku 2006 lub 2007

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

- Leth Mori Aive, Fury, Vae Victis[WvW]

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Mimetka spamowała czat, to stwierdziłem, że czemu by nie.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Brodaty, niechlujny wampir, bez kawałka nogi, który jest sarkastycznym bucem który nienawidzi Star Wars'ów.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- Różnie, najczęściej jednak między 15 a 24.

Wrzesień 21, 2015, 21:33:11 #1 Ostatnia edycja: Wrzesień 21, 2015, 21:33:29 by Kari Arrariane
Prowokacyjne, nieprzyjemne.

Stanowcze NIE NIE NIE NIE NIE w obecnej formie

Wrzesień 21, 2015, 21:37:15 #2 Ostatnia edycja: Wrzesień 22, 2015, 00:06:22 by Lily Rosefield
A więc tak. Na pierwszy rzut oka napisałeś niby wszystko ok ale jak dla mnie jest to tylko "niby". Jak mam być szczera to dla mnie jest to podanie na "odwal się" z dodatkiem "dla jaj". Widać, że bardzo wielbisz jakiegoś tam Xara (oczywiście mogę się mylić ale to nieodparte wrażenie pozostaje), no i ten noob. Część OC napisałeś w zasadzie byle jak (Część IC w sumie też). Mam wrażenie, że nie pofatygowałeś się by napisać coś więcej bo wychodzisz z założenia, że ludzie z l6f Cię znają. No cóż, są tacy, którzy nie- więc fajnie by było gdybyś skrobnął coś więcej jak na przykład imię i  coś do tego.. Trochę to wygląda jak trolowanie i tyle.
Reasumując, ja osobiście jestem na NIE. Ale życzę szczęścia w dalszej drodze.

Wrzesień 21, 2015, 21:45:22 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na NIE.

Wrzesień 21, 2015, 21:50:48 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Nie.

Chyba, że całkiem zedytujesz podanie i podejdziesz do tego na poważnie.
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Wrzesień 21, 2015, 22:45:34 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jeżeli to miała być próba trollowania, to przykro mi - Nieudana

Wogóle mnie to nie ruszyło ani w jedną, ani drugą stronę. Po prostu leniwe, nudne... W skrócie: Wejść i odbębnić

Konkluzja : Nie
[align=right][/align]

Wrzesień 21, 2015, 22:55:34 #6 Ostatnia edycja: Wrzesień 21, 2015, 23:01:57 by Nisheera
Jestem na nie.

Część klimatyczna jest tak słaba, że wolę jej nawet nie oceniać - czegoś takiego nie napisałaby osoba, która miała już wcześniej doświadczenie w RP. Chodzi mi przede wszystkim o słownictwo jak u gimnazjalisty z rejonówy i styl pisania.
Nie czuję się w ogóle zachęcona częścią nieklimatyczną podania. Upewniła mnie ona tylko o tym, że to prowokacja. Jeżeli nie, to popraw podanie, a ja może zmienię zdanie.

Wrzesień 22, 2015, 00:18:15 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na NIE

Wrzesień 22, 2015, 00:37:25 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Xar jest mistrzem, a wy zbiegłymi renegatami, precz z konkurencją dla wspaniałego Xara!

Wrzesień 22, 2015, 01:35:51 #9 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]