Midori.7190

Zaczęty przez midorinside, Czerwiec 23, 2016, 22:20:29

Poprzedni wątek - Następny wątek
Czerwiec 23, 2016, 22:20:29 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL

Część klimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Lekko zmęczona kobieta w średnim wieku. Tak opisałby ją zwykły przechodzień. Proste ciemnoblond włosy delikatnie opadające na jej ramiona. Zawsze wydaje się zamyślona a jej mina surowa, kiedy jednak ujrzysz jej uśmiech tak właśnie ją zapamiętasz. Przynajmniej tak było w moim wypadku. Siedziałem na rynku pomagając budować drewnianą scenę; wtedy ją zauważyłem. Gryzła sobie jabłko i niczym nie wyróżniała. Miała na sobie prostą zbroje która nie wydawała się być w stanie cokolwiek osłonić, jednak jej skóra nie była skalana ani jedną blizną. Okazało się że obserwując ją trochę opóźniłem prace o czym poinformowano mnie lekkim szturchnięciem młotkiem w głowę. Rzuciłem jeszcze okiem na tą zwykła ale i piękną osobę. Śmiała się patrząc na mnie. Gdy następnym razem się obejrzałem już jej tam nie było. Jak się potem okazało, obserwowałem Isillię, kobietę władającą magią odbicia. Podobno sama, tworząc swoje lustrzane klony, obroniła stolice przed buntem brudnej rasy z południa. Jej moc jest tak potężna że w niektórych rejonach ludzie wysławiają jej imię jak boginię.
I teraz to ja mam ruszyć z nią w podróż?

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Zaraz po wyjściu z portalu zostałem oślepiony mocnym bladoróżowym światłem. Gdy moje oczy przyzwyczaiły się do tych warunków powoli zacząłem dostrzegać gdzie tak naprawdę się znalazłem. Stałem na sporej skale która wyglądem przypominała kalafior. Wokół mnie na tle różowego nieba unosiły się podobne do meduz stworzenia. Gdy podszedłem do skraju "skały" zobaczyłem że jestem na szczycie bardzo stromego zbocza. Na całej jego długości rozciągało się żółte pole na którym pracowały dziwne, niewielkie istoty, których opisać z takiej odległości nie potrafiłem. Powoli zszedłem ze skały na której się pojawiłem. Zeskoczyłem na coś miękkiego i galaretowatego , co okazało się być ruchome i całkiem żywe. Tuż pod moimi nogami przebiegała ogromna szaroniebieska, pulsująca żyła. Doszedłem do wniosku że muszę być na jednej z meduz, tylko że ta była dużo bardziej wyrośnięta. Gdy zdałem sobie sprawę że pole było prawdopodobnie jej włosami a skała czymś podobnym do czyraka zemdlałem.

~  Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Po 3 nad ranem, kiedy ostatni klienci wytaczali swoich pijanych znajomych z oberży rozejrzałem się po pomieszczeniu żeby sprawdzić ile wymiocin dziś będę musiał zetrzeć. Jak zwykle, mimo że bywali tu tylko miejscowi Maruśka wyglądała jak po przejściu tornada. Tak to jest gdy ludzie mają tylko oberże by uciec od żon, pracy i dojenia krów. Gdy Dencja wytargała swojego pijanego męża za drzwi i pomachała mi na pożegnanie w końcu odetchnąłem. Z wszystkich klientów akurat jej maż wyrzucał z siebie najwięcej płynów na stoły, które to ja muszę myć. Kiedy zacząłem zbierać resztki z pierwszego stolika dostrzegłem ruch przy krześle w kącie sali. Żałuje że nie uciekłem wtedy z krzykiem do domu. Okazało się że wymiociny jednego z pijaczyn były pełne larw Buliodrona. Jak wszyscy wiemy stworzenia te żywią się strawionym pożywieniem a gdy w jakiś sposób je się wydali rozczłonkowują się i zaczynają w obronie wydawać z siebie niesamowicie obrzydliwy smród.
 O świcie w mieście było słychać dzwony. Oberża stała w ogniu a ja wyjeżdżałem na moim dzielnym ośle ku nowemu życiu bez zarzyganych knajp.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Midori.7190

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Miałem kilka podejść to RP w grach mmo ale jednak najwięcej przygód przeżyłem w swojej głowie.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Jestem zupełnie nowy w GW2. Polecił mi ją znajomy a ja się w niej zakochałem.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Nie byłem w żadnej.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Zwróciłem uwagę na informacje o rekrutacji na czacie w grze. Postanowiłem napisać. Z chęcią spróbuję przenieść się w świat RP ze zgraną ekipą. Mam bujną wyobraźnię i mam nadzieje że w praktyce okaże się użyteczna ;)

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Jestem człowiekiem który preferuje bezpieczną obserwację ponad szalone przygody. W życiu kieruje się rozumem
i logicznym myśleniem co potrafi być naprawdę przerażające gdy uświadomimy sobie niektóre rzeczy. Spędzam sporo czasu przed komputerem. Od dzieciństwa czytałem mnóstwo książek, czytałem komiksy i tworzyłem w głowie fantastyczne wizje. Gry komputerowy pomogły mi się przenieść, przynajmniej w części do świata który sobie wyobrażałem. Po za tym jestem filmomaniakiem, niedoszłym geografem oraz fanem kultur i demografii.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

-
Między 13-14 a 23-24

[img=401x114]http://i.imgur.com/sE80ciF.png[/img]
[align=center]Theli Ci  (૭ ◉༬◉)૭⁾⁾⁾⁾[/align]

Czerwiec 23, 2016, 22:32:51 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na tak, fajne, zwięzłe podanie.

Czerwiec 24, 2016, 00:18:20 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Fajnie jakbyś pojawiał się również w godzinach "szczytu" koło 19-22, wtedy jest najwięcej osób. Ale wiadomo że nie każdy da radę. Podanie jak najbardziej ok. Więc TAK

Czerwiec 24, 2016, 01:27:45 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Cytat: 'Krzyshek' pid='3522' dateline='1466720300'Zostałem źle zrozumiany. Pojawiam się w przedziale od 13-14 do 23-24. To znaczy że jestem mniej więcej od 13 do 24 w grze :)

Czerwiec 24, 2016, 02:31:24 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na tak

Czerwiec 24, 2016, 10:08:33 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Cytat: 'midorinside' pid='3523' dateline='1466724465'
Cytat: 'Krzyshek' pid='3522' dateline='1466720300'Zostałem źle zrozumiany. Pojawiam się w przedziale od 13-14 do 23-24. To znaczy że jestem mniej więcej od 13 do 24 w grze :)

A raczej ja źle przeczytałem :)

Czerwiec 24, 2016, 10:52:42 #6 Ostatnia edycja: Czerwiec 24, 2016, 10:52:56 by Falkner
Za przyjęciem

Czerwiec 24, 2016, 12:37:00 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL

Jestem totalnie ZA!

Czerwiec 24, 2016, 13:09:40 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na TAK.
Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu Role Play z nami :D
[align=center]

Czerwiec 24, 2016, 14:33:50 #9 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jest jeszcze jedna sprawa. Mam grę w wersji angielskiej. Czy to stanowi problem?

Czerwiec 24, 2016, 14:37:54 #10 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Guild wars 2 jest tylko w wersji angielskiej, niemieckiej, francuskiej i hiszpańskiej ^^

Czerwiec 24, 2016, 14:42:09 #11 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Cytat: 'Lockey' pid='3534' dateline='1466771874'Guild wars 2 jest tylko w wersji angielskiej, niemieckiej, francuskiej i hiszpańskiej ^^

O, dobrze więc :)

Czerwiec 24, 2016, 14:49:33 #12 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Oczywiście, że TAK :)

Czerwiec 24, 2016, 16:20:52 #13 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem ZA
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Czerwiec 26, 2016, 14:24:29 #14 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.