Podanie [Jakubbis]

Zaczęty przez Jakubbis, Sierpień 12, 2016, 09:27:17

Poprzedni wątek - Następny wątek
Sierpień 12, 2016, 09:27:17 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Część Klimatyczna -

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Jego sylwetka przesłaniała słońce a na ramionach kładły się siwe włosy, jedno z jego oczu przesłaniała opaska, a drugie patrzyło na mówiącego z agresją. Zasadniczo był trochę żylasty, a na jego ciele widać było stare żyły. Ale jego uśmiech nagradzał wszystko, gdyż jego zęby zrobione były z diamentów. To on wiedziałem. To Cohen Barbarzyńca, najznakomitszy z bohaterów, który nigdy nie myślał o emeryturze. To zaszczyt będzie podróżować z tym wielkim wojownikiem, który podbił miasto Hung-Hung, rzucił wyzwanie samym bogom i kiedyś nawet kupił jabłko bez zabijania i okradania później sprzedawcy!

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

Trafiłem do wspaniałego systemu jaskiń. Wśród niebieskawych kamieni mogłem zauważyć małe białe kryształy. Stalaktyty zwisały z całego sufitu. Przede mną rozciągało się lazurowe jezioro w którym pływały węgorze ciemne jak noc, a także dziwne stworzenia których ni jak nie mogłem zidentyfikować. Idąc dalej korytarzem trafiłem na wydrążone pomieszczenie, gdzie na ścianach wisiały narzędzia rzeźbiarskie, a na środku pomieszczenia stał jeszcze nie dokończony posąg jakiegoś jegomościa. Jak to wszystko widziałem zapytacie? Grzyby, z powodu wilgoci były tam ogromne świecące grzyby, z w pomieszczeniu z posągiem wisiały lampy oliwne.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

Siadaj, poleję ci... no jak tam w waszym warsztacie? .... A to dobrze, u mnie wręcz przeciwnie, wczoraj był dziwny dzień. Rano zapomniałem zamówić chrustu, więc musiałem po niego skoro świt lecieć i kupić przed przybyciem klientów. Po południu jakiś jegomość z ,,dobrego domu" skarżył się na jakość słomy na podłodze karczmy... nie wiem o co mu chodziło, to byłą świeża słoma... miała tylko miesiąc... z takiej to można by jeść. Najgorzej było wieczorem, do karczmy wpadł jakiś zabijaka i z siekierą w ręku zaczął straszyć gości i grozić im... całym trzem klientom! Rozumiesz! Moim trzem gościom! Więc gdy wymachiwał tak tym toporem podszedłem do niego z metalowym, ciężkim dzbanem i znokautowałem go jednym ciężkim uderzeniem. Padł jak kłoda na podłogę. Wezwałem straż, a oni stwierdzili, że to co zrobiłem mogło spowodować uraz na przestępcy przez co mogę zostać pociągnięty do odpowiedzialności... Pff biurokraci a nie strażnicy... mogli go złapać na ulicy a jak ja złapałem to ja muszę płacić.... Słuchasz mnie w ogóle < uderza blaszanym kuflem w ladę> Wstawaj, mogłeś chociaż udawać ,że ci zależy .Płać i won! Dzisiaj  już zamykam!

Część nieklimatyczna –

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

-Orhu.8051

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

-Tak miałem już styczność z roleplay. Grałem w kilka papierowych gier RPG, byłem także w gildii RP na prywatnym serwerze WoW. Przejrzałem też kilka podręczników znajomego mojej siostry m.in. D&D 3.5 (chyba), Wolsung, a także Savage Worlds.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

-Gram od około 2 tygodni, grę kupiłem niedawno. Lore tej gry mnie zainteresowało lecz nie jestem w nim zbyt zaznajomiony. Z chęcią pogłębię swoją wiedzę o lore, ponieważ w każdej grze takie rzeczy pozwalają lepiej co z czego wynika.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

-W żadnej, jak już mówiłem dopiero zaczynam moją przygodę z GW 2

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

-Na czacie ogólnym, niestety nicku członka waszej gildii nie pamiętam. Chciałbym do was dołączyć aby poznać lore tej gry, a także aby nie narzekać na nudę podczas zabawy. Myślę, że RP to bardzo ciekawy sposób na wydłużenie sobie przyjemności płynącej z gry.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Siedemnastoletni, spokojny i przyjacielski człowiek, nie lubiący przeklinać. Mól książkowy i gracz, najbardziej lubiący fantastykę, a konkretnie dzieła wspaniałego autora T.Pratchett'a.  Lubiący wykonywać obowiązki na bieżąco ale leniwy z natury.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?
W weekendy rano, do około godziny 12, a później dopiero pod wieczór 19-21, w dni nauki szkolnej tylko popołudniami ok.17-21 ew. 22:30 jako maksymalna godzina gry
Cytat"- Wolno spytać, kim jest twój klient? - odezwał się Ymor. Zlorf uniósł dłoń. 
- Proszę cię... - zaprotestował. - Etyka zawodowa. 
- Oczywiście. A przy okazji... 
- Tak? 
- Miałem chyba na zewnątrz paru strażników... 
- Miałeś. 
- I jeszcze kilku w bramie naprzeciwko... 
- Nieaktualne. 
- I dwóch łuczników na dachu. 
Cień zwątpienia przebiegł po twarzy Zlorfa niby ostatni promyk słońca po źle zaoranym polu."
- "Kolor Magii" Terry Pratchett

Sierpień 12, 2016, 11:38:56 #1 Ostatnia edycja: Sierpień 12, 2016, 11:40:55 by Paciś
Jestem jak najbardziej na TAK
A odnosząc się do profilowego... Niezłomny (czy tam Durance) zawsze górą.   :D

Sierpień 12, 2016, 12:00:32 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na Tak. 

Co tu dużo mówić są chęci, jest zabawa

Sierpień 12, 2016, 12:29:07 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Rzecz jasna na TAK
[align=center],,Z naszymi narodzinami nadchodzi obowiązek, [/align]
[align=center]Obowiązek którego nie jesteśmy w stanie porzucić,[/align]
[align=center]Wykonujemy go aż do śmierci,[/align]
[align=center]Nawet jeżeli umrzemy to nas nie powstrzyma,[/align]
[align=center]Odrodzimy się jako jedność,[/align]
[align=center]I wzlecimy w niebiosa niczym biały kruk"[/align]

Sierpień 12, 2016, 13:03:04 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tak, tak, TAK !

Sierpień 12, 2016, 14:47:31 #5 Ostatnia edycja: Sierpień 12, 2016, 14:49:38 by Nisheera
Chętny do rp milosnik książek Prattcheta - czego chcieć więcej ? Jestem na tak  ^^

Sierpień 12, 2016, 19:29:54 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
TAK.
[align=center]

Sierpień 12, 2016, 20:41:45 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
yap yap
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Sierpień 13, 2016, 12:30:18 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Chyba mu zależy bo widzę go cały czas online ^^ ZA.

Sierpień 14, 2016, 12:45:14 #9 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.