Podanie - Nesluog.3624

Zaczęty przez Zaniechaj, Wrzesień 08, 2017, 17:59:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część klimatyczna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

W moją stronę kieruje się wielki uśmiechnięty człowiek odziany w zbroję pół-płytową z dodatkami skór. Na plecach dźwiga swój wielki młot "kaktus" który był okuty kolcami, oraz kołczan pełen oszczepów. Wiatr rozrzuca mu po czole jego niezadbane czarne włosy które prawie mu kują oczy, a dokładniej oko, gdyż drugie jest zasłonięte skórzaną opaską. Na lewym policzku widać blizny po łapie jakiegoś zwierza, ludzie powiadają że stracił oko podczas zapasów z niedźwiedziem, a inni że podczas walki z watahą wilków. Jedno było pewne był jednym z tych który ochronił miasto przed najazdem centaurów i właśnie zmierzał z sprawą do mnie.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Po przejściu przez portal, odczuwałem zawroty głowy, lecz po minucie doszedłem do siebie i zacząłem żałować swojej decyzji przekroczenia portalu. Znalazłem się w gęstym błękitnym lesie gdzie krzewy miały macki, zaś liście na drzewach wyglądały niczym fioletowe kapelusze grzybów. Sklepienie było całkowicie pokryte roślinnością lecz przez nie ledwo prześwitywały dwa potężne źródła światła. Podłoże było bagniste starając się wygramolić z ciemnopomarańczowej mazi zgubiłem swoje schodzone trampki starając się szybko wspiąć na drzewo.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Wieczór zapowiadał się jak każdy poprzedni, do czasu aż nie pojawili się w nim zakapturzeni delikwenci jeden z nich zamówił butelkę śliwowicy i 3 szklanki. Siedzieli tak razem przez jakieś 15 minut, zaciekawiony nowymi osobami w lokalu przypatrywałem się im od czasu do czasu starając nie zwracać na siebie uwagi, lecz niestety kiedy przechodziłem obok nich by zetrzeć stół obok zerknąłem kątem oka na to co jeden z nich trzymał pod płaszczem. Zostałem nakryty, z płaszcza błyskawicznie przed moją skronią pojawił się pistolet. Na moje szczęście w tym momencie do "Maruśki" wszedł dzielnicowy i korzystając z chwili szybko próbowałem wyrwać się z rąk zakapturzonych postaci. Lewą dłonią wypchnąłem dla drania spluwę lecz szybko złapali mnie za szyję i przydusili do stołu. Dzielnicowy błyskawicznie schował się przed wejściem do lokalu i powiadomił radio o problemie. Zakapturzone postacie rozbiły butelkę o pozostałe za barem i podpalili je ,później dostałem kolbą w skroń. Obudziłem się na sali w szpitalu obok dzielnicowego którego właśnie odstawili do sali i zacząłem wtedy odczuwać straszny ból, cała moja prawa ręka była w bandażach.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Nesluog.3624

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- mniej więcej 6 lat grania w papierowe rpg i sporo czasu przed crgp

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- rok grania w gw2 nieznam chistorii gw1. Jestem zaciekawiony historią i wątkami pobocznymi gw2 historię główną bym ocenił na 7/10

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Dark Resurrection

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- /map, ponieważ opis mnie zaciekawił

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Jestem studentem, lubię ostre jedzenie, kocham żeglować, od małego chciałem być gangsterem z lat 30-40, wolny czas staram się spędzać z przyjaciółmi na rpg i planszówkach ewentualnie jakieś wyjścia za przygodą

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- zależnie od planu dnia zazwyczaj po 17  

Jestem jak najbardziej na TAK
[align=center]

Interpunkcja, gramatyka. Tekst troszkę za krótki, ale możliwe że z czasem jakoś się wyrobisz.

En taro adun i powitalne pylony dla Ciebie.

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]