Podanie - Cure.9850

Zaczęty przez Cruang, Luty 04, 2018, 22:01:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Wołali na niego Vukgulk. Wychowany jedynie przez starego  szamana który żył z daleka od miejsc zamieszkałych przez inne istoty nauczył się szybko, że musi umieć poradzić sobie samemu. Jednakże okolice te nie należały do bezpiecznych więc by nie być zdanym jedynie na siebie wykorzystał wiedzę jaką mu przekazał szaman do zostania nekromantą. Nieumarli towarzysze jedynie pogłębili jego odizolowanie od świata aczkolwiek zjawia się tu by to zmienić. Także pojawiła się przed wami istota dwunożna a pysku kota i charakterystycznych czerwonych oczach.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Nigdy nie zapomnę tego co tam ujrzałem. Zaraz po przekroczeniu tego portalu moim oczom ukazała się Dżungla ale inna niż cokolwiek wcześniej widziałeś. Na pierwszy rzut oka mogła wydać się zwyczajna ale po chwili dało się zauważyć zielony blask bijący od kilku większych drzew. Gdy próbowałem się im przyjrzeć dostrzegłem tam doprawdy dziwne istoty. Wielkie ptaki na wysokość 10 stóp w kolorze lasu siedziały na czubkach większych drzew. Wtedy pierwszy raz mogłem poczuć niepokój gdyż wszystkie zdawało się że mnie obserwują. Bałem się ale byłem ciekaw więc próbowałem podejść bliżej tej Dżungli ale gdy tylko postawiłem 1 krok te ptaki wystartowały w moim kierunku. Nie wiem dlaczego to zrobiły bo wolałem nie ryzykować i uciekłem z powrotem do portalu.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Kolejny wieczór jak wiele innych. Mała wieś która miała szczęście mieć obok główny trakt handlowy miała oberże w której dało się co nieco dorobić. Szykując drink dla miejscowych klientów kontem oka zerkałem na nieznajomego który siedział samotnie na uboczu. Wyglądał na niebezpiecznego ale za napój zapłacił więc nic mi do tego. Myślałem już że to będzie kolejny wieczór jak tysiące innych gdy weszła grupka mężczyzn. Wyglądali mi oni na ochronę jakiegoś bogatego kupca. Rozejrzeli się po oberży i gdy dostrzegli tajemniczego jegomościa podeszli do niego. Nie słyszałem wymiany ich zdań lecz zdziwiłem się gdy zaczęli się szarpać. Wyprowadzili go z oberży. Zaraz przed wejściem zabili tego jegomościa którego imienia nigdy nie poznałem. Wyszedłem przed oberży zły, że mi odstraszają klientów ale rzucili mi kilka monet i zwłoki zabrali a mi nie pozostało nic innego jak wrócić do oberży bo klienci sami się nie obsłużą.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Cure.9850

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Żadne :) nie miałem z tym styczności ale chce spróbować swoich sił.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- 1 części nie znam ale w drugiej spędziłęm troche czasu. Znajomość świata gry oceniam na poziom przeciętny. Nigdy nie zagłębiłem się w nim jakoś bardzo.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- W jakiś byłem ale to było dawno temu i nie pamiętam ich nazw. Grałem z grupką znajomych więc nazwa nie miała dla mnie znaczenia no i to było dawno temu :)

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Jak wróciłem do gry w gw2 to zobaczyłem na czacie wasze ogłoszenie. Napisałem i ot cała historia.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- 29 lat. Bartek. Pracuje w systemie 12 godzinnym więc często będzie tak że cały dzień jestem a potem cały dzień mnie nie ma ;)

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- jak w opisie ;) nie ma reguły żadnej ale 20 godzin w tygodniu będę co najmniej.

Jestem na TAK. Chwali się, że chcesz spróbować swoich sił. Mam nadzieję, że pomożemy wdrożyć się w rp i okaże się ono czymś, co Ci się spodoba.

Ja też jestem na tak. Podpisuję się pod słowami Glaciala.

Podobnie jak w przypadku przedmówców, tak to samo napisałem na PW. Liczę również że ten zapał nie zmaleje.

Podpisuję się obiema rękoma i nogami.

Tak, pora wciągnąć cię w RP (:

[align=center]

Udało Ci się pomyślnie przejść przez Okres Próbny! Twoja ranga została zmieniona z "Kandydata" na "Rekruta". Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów z dalszymi wskazówkami i namiarami na Twoje konto na naszej wiki.
[/align]