Podanie - dark trance.2301

Zaczęty przez DarknessTrance, Maj 12, 2018, 16:44:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Miał ze 2 metry wysokości,białą skórę a jego twarz była gładka, jak u niemowlaka a jego blond włosy i niebieskie oczy kusiły niejedną pannę.Jego zbroja zrobiona była ze złota, ozdobiona była w różnych rodzajów symbole lub runy. Z twarzy przypominał młodzieńca:wąska szczęka i oczy które błyszczały się z daleka.stosunkowo niewielki nos oraz uszy,które były przykrywane przez długie włosy.Sprawiał wrażenie osoby, która wie co robi i robi to dobrze.Przeważnie był spokojny i opanowany, lecz często jego uwagę odwracały młode i dorodne kobiety, którym ciężko było się oprzeć szczególnie dla niego.Jego uzbrojeniem był krótki miecz oraz tarcza z prawdopodobnie herbem.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Zobaczyłem krainę przykrytą płaszczem ciemnych, burzliwych chmur, a pod nimi krainę pokrytą piaskiem.Jedynym źródłem światła były błyskawice, które dewastowały pozostałości jakiś szczątków budowli.Była to kraina już dawno opuszczona przez jakiekolwiek istoty czy zwierzęta. Rozglądając się szukałem jakiegokolwiek znaku, że cokolwiek żyje, lecz nie było nic poza pustynią pełną ruin okrytą płachtą burzliwych chmur.Czułem, że im dłużej będę tu stał tym większa szansa, że i mnie spotka to samo co poprzednich mieszkańców tej krainy.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

W środku nocy pojawił się pewien mężczyzna ani wysoki ani niski, był chudy zgarbiony i ubrany w białą koszulę z krawatem a a niej ciemny płaszcz oraz czarne spodnie od garnituru. Nie zastanawiając się nad przyczyną jego przybycia podałem mu jego zamówionego drinka, który był mieszanką rumu,sprite'a oraz limonek.Czas mijał a klient pil coraz więcej nie zwracając uwagi na to ile pieniędzy przepił, i ile czasu przesiedział. W pewnym momencie byłem ja oraz nieznajomy i właśnie w tym momencie weszła do baru trójka ludzi:ubrani w garnitury z kapeluszami, dwóch wysokich i widocznie napakowanych, najpewniej obstawa  i jeden niższy pełniący rolę "mózgu". To nie było przypadkowe spotkanie, ci ludzie przyszli po nieznajomego a on nawet nie zwrócił na nich uwagi, był zbyt zajęty dopijaniem drinka. Mózg dał znak swoim ochroniarzom, żeby wynieśli nieznajomego, a ten nawet się nie bronił, w tym czasie podszedł "mózg" zostawił sporą sumę pieniędzy na ladzie po czym powiedział "nic nie widziałeś" a następnie odszedł w ciszy. Po tamtym incydencie już nigdy więcej nie spotkałem nieznajomego ani ludzi, którzy go wynieśli.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- dark trance.2301

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- tak grałem w inne gry RPG i nie nie miałem styczności z RP

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- zdecydowanie za długo.Powiedzmy że lekko powyżej przeciętnej

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Strefa Cienia oraz

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- W trakcie gry ktoś na czacie pisał o waszej gildii.Bo uważam że nie można się ograniczać tylko do PvE

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Aspirujący metal, uczący się w kierunku technika-informatyka. Wolny czas spędzam albo na graniu albo spotkaniach ze znajomymi. Uczę się gry na gitarze oraz gram w tenisa. Jestem cichym typem, który czuje się niekomfortowo w dużych grupach, ale mimo wszystko lubię spędzać czas z ludźmi niezależnie od zajęcia. Czasem palnę coś głupiego ale bardzo rzadko mi się to zdarza.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- w tygodniu w godzinach wieczornych a w weekendy to zależnie  

Swój pierwszy event odbyłeś tego samego dnia, którego do nas dołączyłeś. I choć rozumiem, że taki skok na głęboką wodę mógł być czymś przytłaczającym, tak podziwiam takie nastawienie. Wiesz po co do nas przychodzisz i takie nastawienie mi się podoba.
Jak najbardziej na tak.

Ja również jestem jak najbardziej na tak - bardzo zaplusowałeś u mnie tym, o czym już wspomniał Falk - od razu przyszedłeś na event :)

Chęci do gry oraz nauki Ci nie brakuje, szczególnie że w ostatnich dniach widać było po Tobie zaangażowanie. Same umiejętności nabędziesz z czasem poprzez grę. Na tak.

[align=center]

Udało Ci się pomyślnie przejść przez Okres Próbny! Twoja ranga została zmieniona z "Kandydata" na "Rekruta". Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów z dalszymi wskazówkami i namiarami na Twoje konto na naszej wiki.
[/align]