Podanie - Shin.9271

Zaczęty przez Zav, Październik 19, 2017, 19:48:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Wojownik był wysoki i dosyc dobrz zbudowany, na jego brakach był szal owiniety wokól jego szyi.Jego pancerz składal sie z zelaznych płyt podobnych do zbroi w sredniowieczu, takze miał pare szmat owinietych wokół dłoni.Widac było ze jest veteranem poniewaz na jego twarzy było pełno blizn oraz nie miał jednego oka mozna było sie domyslec iz zostało stracone przez płytkie ciecie jakiegos noża/pazura.Wojownik miał wielki samurajski miecz oparty o ramie,a na plecach łuk i pare strzal.

Był dosyc pewny siebie oraz troszke zbyt porywczy sądząc po jego opowiesciach gdzie sam biegł na kilku mocno uzbrojonych bandytów.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Wtedy gdy przeszedłem przez portal wylądowałem na szczycie góry gdzie mozna było ujrzec piekny krajobraz nieodkrytego miejsca przez ludzi.Czuc było dosyc silny wiatr który lekko próbował cie posunąc w strone przygody.Widac było pare rzek a takze lasów zas na niebie pełno latających istot, które miały niebieski kolor piór.W oddali zas zauwazyłem  dosyc duzy zamek a przy nim miejcowosc troszke wieksza niz zwykła wioska a jednoczesnie zbyt mała jak na miasto, na szczycie mozna powiedziec iz było dosyc stromo, wiec za bardzo sie nie wychylałem by oglądac widoki z dołu.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Paru pijanych charrów zaczeło sie kłocic o pieniądze za przegrany zakład, gdy to miało miejsce norn i asura próbowali ich rozdzielic lecz charr wyciągnał swoj ukryty pistolet i strzelił w kierunku asury ale norn złapał nabój gołymi rękami zasłaniając bezbronnego asure.Wtedy norn wziął za szmaty charra rzucił nim o sciane a nastepnie rozbroił z pistoletu, gdy sie odwróciła asura za ten czas obezwładniła pijanego charra.Wkoncu po kilku minutach bezsensonwgo bronienia przez wyrzuceniem z baru charry wylądowały na ziemie przed karczmą a nastepnie kuląc sie z bólu jakim im zadała nornka poszli w swoją strone.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Shin.9271

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Zadne

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Guild wars 2  - 2 lata z przerwami       Znajomosc lore - 3/10

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Nyah/meow/Rolex/Mage of the tyria

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Ogłoszenie w lions arch na :Map:  Szukam czegos co pomoze mi sie oderwac choc troche od realnego zycia

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- No to zaczynajmy jestem dosyc cichy i jednoczesnie aspołeczny lecz staram poprawiac sie w tych 2 aspektach.Mimo iz nie jestem jakis mega intelgienty umiem i w sumie tez lubię słuchac i wywnioskowac cos konkretnego co moze mi sie przydac w rozmowie z kims innym.Jestem fanem guild warsa od 2 lat a takze fanem tak zwanych "chinskich bajek" moje hobby to ogólem ksiązki,filmy,robotyka,gry komputerowe a takze wspomniane juz chinskie bajki.Moja ulubiona klasa to thief, takze jestem graczem pvp wiec o lore mam dosyc niskie pojęcie ale akutalnie nadrabiam story czytając ksiązki i robiąc fabułe w gw2.Wiec to chyba wszystko co chciałem o sobie powiedziec, z góry dziekuje za uwage

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- 17.00-00.00

Co do samego podania - Sporo jest w nim literówek. Gdzieś się literka omsknęła, zmieniła miejsce i tak dalej. Ze składnią także różnie bywa. Byłeś jednak już na jednym z moich eventów, w karczmie także się pojawiałeś. Gdy nie byłeś czegoś pewien, dopytywałeś. Widać, że chcesz rpić, a i rozbudowane emotki podczas rp potrafisz skleić. Masz już swój pomysł na postać. Dołączyłeś do Nas zaledwie kilka dni temu i od razu zabrałeś się do podania co też chwalę.

Mogę więc dać od siebie jedynie duże TAK.

Przede wszystkim on próbuje, wykazuje dużą dozę chęci do gry czy to podczas klimatów, czy eventów - a to już coś. Swoje umiejętności doszlifuje z czasem, choć jest już na dobrej drodze. Tak.

Poznaliśmy się już trochę. Widzę w Tobie dużo chęci i zapału do RP, chętnie zadajesz pytania, co jest bardzo pozytywne :) Masz spójne pomysły na swoją postać i jej odgrywanie - mało tego, starasz się je konsekwentnie wprowadzić w życie, mimo że na początku Twojej przygody z roleplay gra postacią z takim backstory i charakterem może być niemałym wyzwaniem.
Dobrze, że w podaniu wspomniałeś, że nie masz doświadczenia z roleplay i dopiero zaczynasz - na błędy stylistyczne, składniowe i interpunkcyjne mogę przymknąć oko. Jak napisał Farrand - doszlifujesz umiejętności z czasem.

Jestem jak najbardziej na tak

[align=center]

Udało Ci się pomyślnie przejść przez Okres Próbny! Twoja ranga została zmieniona z "Kandydata" na "Rekruta". Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów z dalszymi wskazówkami i namiarami na Twoje konto na naszej wiki.
[/align]