Podanie - herbatnik.9103

Zaczęty przez Emil, Listopad 12, 2017, 15:35:42

Poprzedni wątek - Następny wątek
Listopad 12, 2017, 15:35:42 Ostatnia edycja: Listopad 12, 2017, 16:14:32 by Navhi

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

Po kilku tygodniach Twoje poszukiwania nowej pracy wreszcie się zakończyły. Właśnie dzisiaj po raz pierwszy przychodzisz do tego niewielkiego sklepiku kolekcjonerskiego na przedmieściach. Wiesz, że można tu znaleźć dosłownie wszystko. Od zwykłych znaczków pocztowych i porcelanowych słoników, po bardzo rzadkie okazy kart kolekcjonerskich z autografami, czy nawet oryginalne instrumenty sławnych muzyków. Musisz zapamiętać, gdzie szukać każdego przedmiotu, który wystawiony jest na sprzedaż. Zaczynasz spokojny obchód po sklepie. W swoim zeszycie notujesz każdy wyjątkowy eksponat wraz z jego usytuowaniem. Nagle, choć do otwarcia sklepu została jeszcze godzina, do środka wchodzi pierwszy klient. Już po pierwszym spojrzeniu na niego wiesz, że nie jest to zwyczajna osoba i musisz ją obsłużyć.

Opisz wygląd klienta. W swoim opisie zwróć szczególną uwagę na:
- Wygląd zewnętrzny. Sylwetkę, rysy twarzy, ogólny wygląd.
- Jego odzienie oraz dokładny opis powodu, dla którego ten klient jest wyjątkowy.
- Pierwsze wrażenie jakie na Tobie wywarł po pojawieniu się

O przybyciu klienta poinformował ją głośny dźwięk dzwonka. Postawny jegomość cicho wślizgnął się do środka, zamknąwszy za sobą drzwi. Poirytowana sprzedawczyni już otwierała usta, aby rzucić jakąś uwagę o przedwczesnym przybyciu niespodziewanego gościa, jednak powstrzymał ją jego wygląd.

Jasnowłosy, młody, wysoki, dobrze zbudowany, ubrany na czarno. Byłby przystojny, gdyby nie złamany - prawdopodobnie kilkakrotnie - nos. Facet miał wąskie usta, które wykrzywiał ironicznie.

Jednak nie to sprawiło, że kobieta zamilkła.
Powodem były jego oczy. Oczy, które aż błyszczały z wściekłości, którą widocznie starał się zatuszować.
Nie ośmieliła się odprawić klienta. Zamiast tego, zapytała niepewnym głosem:
- Dz-dzień dobry, w czym mogę pomóc? -
Mężczyzna zdawał się nie słuchać, zaczął rozglądać się po pomieszczeniu. Brał do rąk różne przedmioty, uważnie je przy tym oglądając. Po kilku sekundach niezręcznej ciszy odezwał się głębokim głosem:
- Nigdy wcześniej cię tu nie widziałem, jesteś nowa?
Kobieta kiwnęła nieśmiało głową.
- Jest właściciel?
- Niestety n..
- Tyle chciałem wiedzieć - przerwał jej w połowie słowa.
- Przyjdę, kiedy się pojawi. Muszę z nim poważnie porozmawiać - powiedział z paskudnym uśmiechem.
I wyszedł.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- herbatnik.9103

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Głownie interesuję się tą tematyką, grywam od plus minus dwóch lat.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Grę zaczęłam mniej więcej półtora roku temu, ale miałam kilka miesięcy przerwy. Lore - znam w stopniu zadawalającym.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- The Eternal Spirits - moja jedyna dotychczasowa gildia.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Z czatu, wiadomość mnie zainteresowała.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Nazywam się Emilia. Uczęszczam jeszcze do szkoły. Interesuję się grami, książkami,
głównie fantastyką, ale innymi tytułami też nie pogardzę :)

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- W tygodniu - głównie wieczorami, natomiast w weekendy można mnie spotkać o różnych godzinach.

Listopad 12, 2017, 16:08:31 #1 Ostatnia edycja: Listopad 12, 2017, 21:08:20 by Reeve
Zanim dam swoją ocenę, mogłabyś sprecyzować swoje doświadczenie w rozgrywce RP? W ogóle nic a nic? Rok? Dwa lata? Więcej/mniej? ^^

Edit1: No, teraz jak już wpisałaś, ile grasz, to mogę się jakoś odnieść. Więc hmm... Dużo jakoś tam nie jest napisane, ale za to dobór słów wskazuje na to, że już miałaś z tym jakąś styczność. Ogólnie to na tak.

Jest dość króciutko, ale niebanalnie - bez przystojnych i szarmandzkich klientów i miłych rozmówek na dobre rozpoczęcie dnia, a zachowanie sprzedawczyni jest adekwatne do sytuacji, w jakiej została postawiona. Myślę, że jeszcze się wyrobisz. Postaramy się Cię wciągnąć w nasz roleplay :) Masz moje tak

Krótko, ale treściwie. Nie jest źle.

Podanie można zaliczyć do tych przykrótkich, lecz mieszczących się w ramach (przynajmniej moich) podań do zaakceptowania. Jestem na tak.

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]