Podanie - Neyth.6352

Zaczęty przez Greexie, Maj 13, 2018, 09:40:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

Po świecie od wieków krążą różnorakie legendy. Babki i dziadkowie opowiadają nam wspaniałe historie ze swojego życia, opowieści o niesamowitych przygodach niezliczonych bohaterów, które i oni usłyszeli gdy byli jeszcze dziećmi. Gdy jesteśmy mali zawsze chętnie ich słuchamy, marzymy, że kiedyś i my będziemy mogli przeżyć takie wspaniałe chwile. Wraz z czasem ten zapał jednak w nas kruszeje. Rzeczywistość uświadamia nam, że te wszystkie legendy to jedynie zwykłe bajeczki opowiadane ku naszej uciesze. Mityczni herosi nigdy nie istnieli, a nasze dziecięce marzenia zwyczajnie blakną. Tym razem jest jednak inaczej. Dzisiaj wszystkie wspomnienia dziadkowych opowieści odżyły. Spotykasz bowiem jego. Bohatera, o którym tak wiele kiedyś Ci opowiadano.

Opisz wygląd bohatera. W swoim opisie zwróć szczególną uwagę na:
- Wygląd zewnętrzny. Sylwetkę, rysy twarzy, ogólny wygląd.
- Jego odzienie oraz charakterystyczny przedmiot, po którym rozpoznałeś go ze dawnych opowieści.
- Pierwsze wrażenie jakie na Tobie wywarł po pojawieniu się

"Żaba" stała pod ścianą audytorium z wyraźnie zawiedzioną miną. Trzy długie lata czekała, aż jej idol, guru wszystkich podróżników, wynalazca kompaktowego golema do przechowywania, wygłosi wykład o odkryciach w Rata Novous. Przeczytała wszystkie publikacje i dzienniki Tunnora (po prawdzie to znała je na pamięć) i była pewna, że jedynie światły asurański umysł mógł napisać coś tak wybitnego.

Tymczasem na środku audytorium stał mocno opalony Norn otoczony wianuszkiem kobiet, które jak na tę porę roku ubrały się zdecydowanie zbyt skąpo. Od dobrych 40 minut prezentował swoje mięśnie i liczne blizny. Zero merytorycznych opowieści o wyprawach. Tylko w kółko "zaatakowali mnie tu, dźgnęli mnie tam, prawie umarłem!, taaaaakie tam były komary!". "Żaba" poprawiła szalik i naciągnęła mocniej czapkę. Z irytacji drgało jej lewe oko.
- Nawet tego golema nie wziął ze sobą - mruknęła pod nosem.
Już zmierzała w kierunku wyjścia, gdy w tłumie nastąpiło wyraźne poruszenie. Oto na scenę wjeżdżał kompaktowy golem przechowujący! Zaraz za nim człapał widocznie zmęczony życiem asura.
- O! O! Świetnie - wykrzyknął Tunnor - Jesteś w reszcie! Mój skryba poprowadzi dla Państwa wykład o najnowszych odkryciach w... no tam, skąd wróciliśmy - wskazał palcem na asurę, po czym nieco ciszej zwrócił się do towarzyszących mu kobiet - a my chodzmy się napić.
- A więc to tak ... - "Żaba" zacisnęła palce na książce i zaczęła przepychać się pod samą scenę.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Neyth.6352

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- W grach online - Lineage 2 (prywanty serwer RPG), nieco w World of Warcraft. Swego czasu grałam sporo w "papierowe" RGP: D&D, Wampir: Masarada oraz Neurshima.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Nigdy nie grałam w pierwszą część, w drugą gram od samego początku (z przerwami). Znajomość lore określam jako średnie.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Niestety nie pamiętam nazw, byłam w innej gildii RP, Aiwe bodajże.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Poprzez wyszukiwarkę google :) Lubię rozgrywkę RP i szukam ku temu okazji.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Mam na imię Kaśka, lat 32. Na co dzień pracuję w korporacyjnym call center i zajmuję się kontrolą jakości. Po pracy gram w gry, czytam książki i hoduję 2 chomiki :D

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- W dni robocze po 16:30 - 22:00, w weekendy od rana.  

Rzadko kiedy ktoś wybiera inne podanie niż pierwszy z dostępnych wzorów, a szkoda - Twoje podanie czyta się bardzo przyjemnie, wszystko jest spójne i jest w jednym miejscu (:
Jestem na tak

[align=center]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]