Podanie - ireneusz.1736

Zaczęty przez Dante, Sierpień 11, 2018, 18:49:00

Poprzedni wątek - Następny wątek
Sierpień 11, 2018, 18:49:00 Ostatnia edycja: Sierpień 13, 2018, 15:31:11 by Dante

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanie: Jak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Zamurowało mnie. Nie wiedziałem co powiedzieć, gdy go zobaczyłem. Stał przede mną jak gdyby nigdy nic. Jakby był zwyczajnym najemnikiem, a nie bohaterem ostatniej Wielkiej Wojny. Czytałem o jego heroicznych dokonaniach. O tym jak w pojedynkę potrafił rozgromić cały oddział wroga. O jego przeraźliwym okrzyku bojowym. Jakby dawał czas swoim ofiarom na ucieczkę i ocalenie życia. I ten o to "człowiek" stał teraz naprzeciw mnie. W swojej błyszczącej srebrnej zbroi z legendarnym wielkim mieczem Sunrise przypiętym do niej. I to groźne choć również życzliwe spojrzenie połączone z licznymi bliznami na twarzy patrzyło na mnie, by w końcu rzec...

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie: Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru...

Nagle zobaczyłem krainę jak z bajki, którą opowiadała mi opiekunka przed snem. Były tam mityczne postacie takie jak: piękne emanujące dobrem jednorożce; lubiące sprawiać psoty chochliki, potężne i doniosłe smoki, które chyba pełniły rolę strażników. Wszystko wydawało się żyć ze sobą w przyjaźni. Istny raj. Najbardziej jednak moją uwagę przykuło jezioro pośrodku tych wszystkich cudów. Pływała w nim syrena. Tak to musiała być syrena. Udało mi się dostrzec jej ogon gdy wyskoczyła z wody, by po chwili znów zanurzyć się w głębinach. To co jednak najbardziej zapamiętałem było coś zupełnie kontrastowego wobec reszty tej krainy. Mianowicie dostrzegłem przez chwile tylko co prawda, ale jetem tego pewny. Ona płakała. Czyżby zatem ta kraina nie była rajem jakim może się wydawać na pierwszy rzut oka.

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka".

Był dzień jak co dzień. Paru obszczymurów piło na umór najtańsze siki. To za mało, abym mógł w końcu otworzyć własną oberże "Pod Wyrwigroszem". Gdybym wczoraj wygrał w tej cholernej loterii, pierwszą rzeczą jaką bym zrobił, byłoby wyjęcie tej broni spod lady i rozwalenie tych zapijaczonych mord. Każdy dzień taki sam. Przychodzi ten sam element. Wydają grosze. A ja nie tylko muszę im nalewać tego świństwa, ale jeszcze wysłuchiwać ich życiowych porażek. A udają nie wiadomo jakich bosów świata podziemnego. Zwykłe mięso armatnie. Ludzie od tzw. brudnej roboty. Co miesiąc zmieniają się, bo ich poprzednicy leżą gdzieś martwi w zbiorowej mogile. Niech coś się dziś wydarzy!

Gdy wypowiedziałem te słowa naglę w drzwiach pojawia się ktoś nowy. Chyba jakiś grajek. Ma ze sobą futerał. Podchodzi do baru i szepcze mi bym się schował. O co mu kurwa chodzi!! Będzie mi mówił co mam robić. Chyba czas użyć tej spluwy spod lady. Oby tylko była naładowana. Właściciel największy sknera może postanowił zaoszczędzić na nabojach. Ale naglę widzę gość kładzie futerał na podłodze. Otwiera a tam gitara. Hmmm myślę, może chce zagrać coś. Jeśli za darmo...to ok. Dla tych pijaków, to pewnie będzie pierwsze spotkanie z kulturą. Dobra załatwię go po występie. Też chce posłuchać co zagra.... pif paf.

Odgłos strzałów ogłuszył mnie na kilka sekund. To wystarczyło, aby po odzyskaniu świadomości zobaczyć, iż wszyscy "klienci" leżeli martwi. Oprócz mnie i grajka, który wkładał bronie do futerału z bronią. Przy wyjściu powiedział tylko:
- Mówiłem żebyś się schował. Miałeś dużo szczęścia, iż nie oberwałeś rykoszetem. Na twoje szczęście nie zabijam barmanów.
Wyszedł. Wtedy zebrałem w sobie odwagę i powiedziałem do "niego":
-Masz szczęście. Nie zabijam grajków.

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- ireneusz.1736

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Grałem w second life, obecnie gram też w path of exile

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- W pierwszą część Guild Wars nie grałem. W drugą kilka miesięcy. Znajomość lore. Hmm dopiero poznaje, ale lubię czytać także jest tendencja wzrostowa.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Żadnej.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Z filmu youtubera krzyshek, a właściwie jego komentarza pod filmem, gdy ktoś go zapytał do jakiej gildii należy.

Nigdy nie byłem w żadnej gildii, a ostatnio coraz bardziej mnie interesuje tematyka roleplay. Chce też rozwinąć umiejętności pisania w takim bardziej literackich stylu. Do tej pory posługiwałem się bardziej naukowym stylem.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Witam
Co tu dużo mówić. Dwie nogi, dwie ręce. Miłośnik anime (czeka z niecierpliwością na kolejne odcinki one piece). Lubi rozmawiać na tematy związane z psychologią. Także interesuje się tematyką ezoteryki. Na co dzień spokojny (dzięki ćwiczeniom ralaksacyjnym a może waleniu w worek bokserski  ;). Nie nadużywający wulgaryzmów na chacie. Jest na diecie. W każdym bądź razie od poniedziałku to już na pewno  ::).

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

2-4 dni w tygodniu (różne dni w zależności od tygodnia) od południa do wieczora.

Sierpień 11, 2018, 19:08:57 #1 Ostatnia edycja: Sierpień 11, 2018, 23:58:06 by Zav
Nie wiem jak inni, ale ja jestem na tak. Choć mimo wszystko, drobne wątpliwości budzą te godziny w tygodniu, ale mam nadzieje ze jakoś wtopic w nasz "grafik" ci się uda.

Sesje/eventy RP są przeważnie zaplanowane od 20 do ok. 23-24, ale na "jakieś" RP zawsze da radę się załapać ^^ Ja jestem ZA.

Jestem na tak
Chętnie zobaczę co z Ciebie wykiełkuje. Na naszą gildię wpadłeś sposobem, którego się nie spodziewałam ;)

Sierpień 12, 2018, 08:45:14 #5 Ostatnia edycja: Sierpień 12, 2018, 09:36:37 by Ericotalion
Jestem na...
Zaraz... którędy on tu się dostał?!
Dajcie mu order

Hold on for a sec - jeszcze wczoraj widziałem wzmiankę na temat tego, iż kręciłeś się tuż przy Kompanii Zenitu. Natomiast dziś nie ma po takowej śladu. Jak to z tym jest?

A co zaś tyczy się samego podanka, czytało się niezgorzej. Zauwazyłem również że zdołałeś pozbyć się kilku literówek które podczas wczorajszych oględzin zdołałem wyłapać. You may pass.

Cytat: Zav w Sierpień 11, 2018, 19:08:57
Nie wiem jak inni, ale ja jestem na tak. mam nadzieje ze jakoś wtopic w nasz "grafik" ci się uda.

Jak się chce zawszę znajdzie się sposób. Jak się nie chce zawsze znajdzie się powód.

UDA

Cytat: Nisheera w Sierpień 12, 2018, 01:03:12
Jestem na tak
Na naszą gildię wpadłeś sposobem, którego się nie spodziewałam ;)

A co takiego jest dziwnego w tym sposobie :)?

Cytat: Ericotalion w Sierpień 12, 2018, 08:45:14
Jestem na...
Zaraz... którędy on tu się dostał?!
Dajcie mu order

Druga osoba dziwi się sposobu dostania tutaj się czemu ?

Sierpień 12, 2018, 15:46:40 #10 Ostatnia edycja: Sierpień 12, 2018, 15:50:01 by Dante
Cytat: Farrand Humfrey w Sierpień 12, 2018, 14:31:32
Hold on for a sec - jeszcze wczoraj widziałem wzmiankę na temat tego, iż kręciłeś się tuż przy Kompanii Zenitu. Natomiast dziś nie ma po takowej śladu. Jak to z tym jest?

A co zaś tyczy się samego podanka, czytało się niezgorzej. Zauwazyłem również że zdołałeś pozbyć się kilku literówek które podczas wczorajszych oględzin zdołałem wyłapać. You may pass.

Przeczytałem jeszcze raz i poprawiłem błędy, które znalazłem. Jeśli zaś chodzi o Kompanie Zenitu, to pytanie było postawione czy należałem go gildii? Po zastanowieniu doszedłem do wniosku że nie. Rozmowa z kimś czy wysłanie wiadomości, to faktycznie kręcenie się a nie czynny udział. Stąd zmiana. Ale skoro ktoś poruszył ten temat powiem, iż po paru dniach rozmawiania z ludźmi tam zrezygnowałem. Nie zostałem usunięty wręcz mnie zaakceptowano, ale coś mi nie pasowało tam. Atmosfera tamtego miejsca. A może i tu Ci nie będzie pasować zapytasz? Być może. Nikt nie jest wróżką choć próbuje czasem ułożyć sobie tarota. Może ułożę teraz :). Jedno jest pewne. Chce spróbować z Wami. Teraz wasz krok.

CytatA może i tu Ci nie będzie pasować zapytasz?

Tego nie powiedziałem. Po prostu zaciekawił mnie fakt dlaczego zdecydowałeś się usunąć zamieszczoną w tej rubryce treść, albowiem większość z tutejszych osób wcześniej grzało miejsca w innych gildiach RP więc żadną miarą nie stanowi to jakiejkolwiek ujmy. Nie mniej po tak wyczerpującej odpowiedzi wszystko stało się jasne, dzięki.

Cytat: Farrand Humfrey w Sierpień 12, 2018, 16:43:21
CytatA może i tu Ci nie będzie pasować zapytasz?

po tak wyczerpującej odpowiedzi wszystko stało się jasne, dzięki.

Spoko nie ma  problemu :) Również dziękuje, bo ktoś inny też mógł zauważyć usunięcie wzmianki o innej gildii. A po co mają być jakieś niedopowiedzenia. A tak zamykamy temat i tyle. Najważniejszy jest dialog. Pozdrawiam.

Cytat: Lunar w Sierpień 13, 2018, 15:31:23
Za bo One Piece (manga FTW)

No w końcu ktoś to zauważył  8). Patrząc na twój av chyba jesteś fanem Naruto. Też oglądałem. Teraz oglądam Boruto. Jest słabiej, ale może się rozkręci. Oczekiwanie wzmaga napięcie.