Podanie - yourraxus.9631

Zaczęty przez Evarmi, Maj 01, 2019, 00:18:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Część fabularna
- w tej części formularza rekrutacyjnego możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

P   Nareszcie udało Ci się znaleźć wolny wieczór na wyciszenie się i możliwość zapomnienia o wszystkich problemach, które Cię trapią. Najlepszym na to sposobem oczywiście okazał sie alkohol. Siedzisz więc w przydrożnej karczmie z rozłożonym przed Tobą w połowie pustym kuflem piwa. Za barem stoi barman, który leniwie czyści szklanki po wypitych trunkach. Chyba sam nie przepada za tą speluną. Rozglądasz się dookoła i dostrzegasz jakąś kłócącą się młodą parę. Staruszka, który ledwo co jest w stanie utrzymać kufel w swojej trzęsącej się dłoni. Wtem drzwi od karczmy otwierają się z hukiem. Odwacasz się by upewnić się, że to nie wina przeciągu, który panował w pomieszczeniu i już wiesz, że Twoja dzisiejsza próba odpoczynku spełznie na niczym.

Opisz sytuację, w której się znalazłeś. W swoim opisie szczególną uwagę zwróć na:
- Opis wydarzeń, których właśnie jesteś świadkiem.
- Wytłumaczenie dlaczego Twoje plany odpoczynku w karczmie zostały zakłócone.
- Opis Twojej reakcji na sytuację, w jakiej się znalazłeś

"Wyłaź spod stołu ty mały, uszaty szczurze!" - hukowi, który rozległ się po gwałtownym otwarciu drewnianych drzwi karczmy towarzyszył wrzask. Klienci karczmy obrócili swoje głowy w stronę wysokiego i muskularnego mężczyzny trzymającego topór, który stał w wejściu pomieszczenia. Jego usta były mocno ściśnięte, piwne oczy latały w prawo i w lewo wyszukując "małego i uszatego szczura", którym okazał się Asura chowający się pod stołem młodego Sylvari, który już prawdopodobnie zdał sobie sprawę z losu jaki spotka tego stworka. I może jego jeżeli zostanie oskarżony o pomoc w ukrywaniu się. Widać to było po jego panice na zielonej twarzy.
Młody Sylvari odwrócił wzrok od chowającego się Asury tuż pod jego chudymi nogami i rozejrzał się nerwowo po karczmie. Jak gdyby nigdy nic wszyscy zajęli się ponownie swoimi sprawami. Barman kontynuował mycie szklanek, młoda para, która poprzednio się sprzeczała schowała swoje twarze w wysokich kuflach piwa. Mężczyzna, który chwilowo zwrócił uwagę wszystkich jak gdyby przestał istnieć. Zrobił parę kroków naprzód ciągle się rozglądając. Sylvari przęłknął ślinę i w tym samym momencie poszukiwacz "małego i uszatego szczura" rzucił się w jego stronę.
"Tu cię mam!" - rozległ się kolejny wrzask powodujący kolejny obrót głów.
Stół przy którym relaksował się Sylvari poleciał do tyłu, a wielkie i obdarte łapska mężczyzny wyrwały z podłogi piszczącego Asurę po czym wyszedł z nim z karczmy.
"10 dni! Czekałem 10 dni..." - tylko to Sylvari zdołał jeszcze usłyszeć zanim mężczyzna oddalił się od karczmy.
"Czy to jest jakiś żart?" - pomyślał. Ta cała awantura nie spowodowała żadnej interwencji. Nikt nie wykazał inicjatywy obrony czy wezwania strażników. Sylvari przygryzł swoją wargę. Z jednej strony nie mógł ich całkowicie winić. Ktokolwiek obecny z karczmy nie dałby rady stanąć na przeszkodzie temu wielkoludowi. Jego głośne westchnięcie rozległo się po cichej już karczmie. Młody Sylvari już zaczął wyobrażać sobie mroczne i brutalne scenariusze jakie mogły spotkać tego biednego Asurę.
"Wybacz mi, że nic nie zrobiłem. Wybacz mi."

Część niefabularna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- yourraxus.9631

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Styczność z RP miałam w grach takich jak SWTOR (Star Wars The Old Republic). 4 lata rozgrywki w różnorodnych gildiach dały mi dużo doświadczenia.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Rok (tylko GW2). Uważam, że moja znajomość lore jest na poziomie średnim.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2?

- Tylko PvE.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Widząć ogłoszenie na czacie. Dołączenie do gildii dałoby mi więcej jeszcze doświadczenia jak i wiedzy o lore. Chcę też dołączyć do gildii ze względu na to, że jest to polska społeczność RP.  

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Mam poczucie humoru, lubię wszelkiego rodzaju sarkazmy. Lubię pomagać ludziom, udzielać im rad na temat rzeczy, o których coś wiem. Jestem przyjazną osobą.

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- Popołudniowych (14-16), wieczornych (20-23).

Podanie spodobało mi się. Widać, że lubisz i potrafisz pisać, bardzo przyjemnie mi się czytało część fabularną. Jestem na tak

Ode mnie też kolejne TAK do kolekcji.

Zbieramy was ostatnio niczym jak pokemony. Jestem z wielką chęcią na tak, i mam nadzieje ze moje "tak" nie wydasz na głupoty, Evarmi!

Dobra część fabularna, której jeśli miałbym coś zarzucać, to że jest dosyć krótka, ale czytało się ją przyjemnie.

Jak dla mnie zdecydowane TAK

Mieliśmy okazję chwilkę pogawędzić na whispie w grze, przez co dałaś się poznać jako dość sympatyczna osoba. Co do podania - krótko, ale za to treściwie. Wierzę że nadrobisz to w samej grze. God speed.

Może jest to i krótka część fabularna, za to nieźle napisana i z dobrym pomysłem.
Jestem na TAK
N/DA

[align=center]

W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.
[/align]