Danin.8912

Zaczęty przez Danin, Październik 25, 2015, 12:15:19

Poprzedni wątek - Następny wątek
Październik 25, 2015, 12:15:19 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Część klimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanieJak wygląda ten bohater?Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

... i łucznik też będzie potrzebny.

Mój panie. Przez przypadek usłyszałem, że potrzebujecie na wyprawę kogoś kto potrafi dobrze używać broni dystansowej.

Pomyśleć, że mogłem to być ja. Zbroja z kości smoka. Miecz dnia i nocy. Długie czarne włosy. Zarost krzaczasty.

Po chwili twarz bohatera rozweseliła się. Wyglądała jakby znalazł coś czego szukał już od dawna.
- Tak. Ciebie właśnie szukam!
Sława, bogactwa, chwała, honor...
-  Witaj mój niedoświadczony w bojach bracie. Przydasz mi się do mojej wyprawy jak nikt inny.
Danin nie mógł uwierzyć własnym oczom.
Co za buffon - pomyślał po czym wrócił do swojego zaplutego stolika.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższgo czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie:Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

>
Danin po wyjściu z portalu nie mógł uwierzyć w to co widział.
Stał na szczycie góry na który padał widok wielkiego średniowiecznego miasta. Miasto to było w płomieniach a nad nim unosiły się smoki wszelakich barw. Z katedry dobiegał dźwięk bijących na alarm dzwonów. Można było też usłysze krzyki z każdej strony. Łucznicy próbowali strzelać do bestii, lecz strzały nie były w stanie zranić smoków.
Powinienem im pomóc. Nieeeeeee...

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało kilentów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

Myślałem, że będzie to kolejny normalny wieczór. Nawet nie wiecie jak się myliłem.
Gdzieś pomiędzy podawaniem kolejnych trunków a słuchaniem żalów kolejnego zapitego durnia do mojej karczmy weszła gwardia królewska z kasztelanem, który trzymał w ręku zwiniętą kartkę, ekhem... chciałem powiedzieć dekret królewski. Waszmość rozwinął ów dokument i zaczął czytać.
- Najłaskawszy Król 42 królestw wybrał tą karczmę jako miejsce gdzie dziś będzie się posilał. Wszystkim bez statusu szlacheckiego nakazuje się opuścić ten przybytek w trybie natychmiastowym bądź zostaną z niego wydaleni w trybie natychmiastowym. 
Nawet nie wiecie jak byłem zdziwiony. Chyba nawet bardziej niż wszyscy klienci razem wzięci. 
W przeciągu 5 min cały mój przybytek opustoszał, a w drzwiach zastałem samego Władcę 42 Królestw.
Wybiegłem przed bar i ukłoniłem się na jedno kolano. Bolało.
- Witam Cię o najwspanialszy. Czym sobie zasłużyłem na ten zaszczyt?
- Wstań głupcze. Ludzie mówią, że tutaj można zjeść lepiej niż na królewskim bankiecie. Chciałem się o tym przekonać osobiście.
- Nie wiem co bądź kto rozpowiada te plotki ale...
- Milcz. Masz mi przyrządzić swoją specjalność

- Tak Panie. Już się biorę do roboty.
Po 5 minutach przyszedłem do króla z talerzem gorącej zupy. On spojrzał na zawartość talerza a później na mnie.
- Co to do diabła ma być! Kpisz sobie ze mnie?!
- Panie, to jest moja specjalność dlatego dziwię się czemu takie słuchy Cię doszły. Jest do szybka zupa z Radomgrodu. Bardzo polecam ją na rozgrzanie.
Król wstał. Spojrzał na mnie dziwnie i odwrócił się w kierunku wyjścia. Zniknął szybciej niż moja zupa którą właśnie przygotowałem. Dziwne.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

- Danin.8912

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

- Przez 3 lata grałem/liderowałem największej gildii na serwerze RP w grze Lineage 2. Oczywiście różne sesje w D&D też mam za sobą. Piszę też od czasu do czasu krótkie opowiadania dla ludzi z którymi gram używając ich nicków w tym opowiadaniu.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- Nie grałem w gw1. Zacząłem przygodę z gw2 od premiery i tak przez 12 miesięcy grałem w nią. Teraz po 2 latach chciałem powrócić do niej. Moja znajomość lora gw jest bardzo uboga. Jedyne to to co usłyszałem na tsie od innych ludz i parę lore filmów na yt.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 

- Byłem w The Travelers i Shonen.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

- Azara mi ją wczoraj poleciła. Do tego bardzo lubie RP więc czemu nie spróbować.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

- Jestem człowiekiem który lubi dobra zabawe. Jestem raczej osobą zabawną. Uwielbiam lore uniwersum Warcrafta. Kibicuję drużynie piłkarskiej Juventus Turyn. Lubie grać z ludzi w różne gry nie tylko w jeden tytuł (np. grając w WoW'a graliśmy dużo czy to w Heroes of the Storm, DotA2 czy Diabolo3)

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

- Zazwyczaj po pracy czyli po godzinie 16. Jednak, że mam 3 dni wolne w tygodniu to będę też widoczny wcześniej.

Październik 25, 2015, 16:14:58 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Generalnie jestem na TAK

Jedyne na co chcę zwrócić uwagę to słowa zastępcze. Ta powtarzalność słowa bohater  w pierwszym tekście trochę bije po oczach. To tyle z mojej strony.
[align=center]

Październik 26, 2015, 12:56:02 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na Tak

Październik 26, 2015, 13:39:38 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
"Szybka zupa z Radomgrodu" hahaha

Tak

Październik 26, 2015, 19:55:38 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tak...?
[align=center]"All of us! Abandoned! You aren't real! You can't be here!"[/align]

Październik 27, 2015, 09:34:47 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
*kiwa głową na tak*

Październik 27, 2015, 17:13:32 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.