Cein.3567

Zaczęty przez Cein, Listopad 18, 2015, 11:50:04

Poprzedni wątek - Następny wątek
Listopad 18, 2015, 11:50:04 Ostatnia edycja: Listopad 18, 2015, 12:57:01 by Cein
1. Część klimatyczna
~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanieJak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Ludzki mężczyzna w wieku ok lat czterdziestu, którego twarz nosi ślady wielu ciężkich przeżyć i bitew. Oznaczona kilkoma widocznymi bliznami. Włosy długie lekko zaniedbane, spięte z tyłu. Wojownik nosi ciężkie podkute buty, które sprawiają że słychać jego każdy ciężki i zdecydowany krok, spodnie z ciemnej skóry nabijane srebrnymi ćwiekami, kurtę w podobnym stylu, na którą ubrany ma ciężki stalowy napierśnik. Solidne skórzane rękawice także z ćwiekami na kłykciach oraz stary, znoszony, skórzany kapelusz z szerokim rondem, zasłaniający część jego niezbyt przyjaznej twarzy. Przy pasie spoczywa doskonałej jakości, pięknie wykonany, zdobiony srebrem rapier oraz pistolet którego lufa wyrzeźbiona jest w kształt otwartej smoczej paszczy. Przy pasie nieco bardziej z tyłu widać kilka lśniących czerwonych eliksirów, jakiś mały czarny notatnik oraz róg na proch strzelniczy. Przez tors postaci przebiega drugi skórzany pas na którym widać kilkanaście noży do rzucania. Wojownik, kroczy pewnie i dumnie, bacznie obserwując wszystko dookoła spod swego kapelusza.

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie:Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

Stąpałem po litej czarnej skale. Powietrze wydawało się jak by falować jak by było rozgrzane, ale jednocześnie skrzyć jak podczas ogromnego mrozu, jednak temperatura było idealna powiedział bym, nie było ani za zimno, ani za gorąco. Wszędzie dookoła widziałem wybuchające płomienie, tryskającą lawę oraz trzaskające wielokolorowe błyskawice. Wszystko widziałem choć wydawało się że jest ciemno, nie zostawiałem nawet cienia. W oddali widziałem wielkie kroczące bestie, z ogromnymi pazurami, kilkoma głowami i ogonem. Nigdzie nie mogłem dostrzec żadnych absolutnie żadnych roślin. Niebo było krwisto czerwone, i wszędzie na całym niebie zamiast gwiazd ujrzałem karykatury ludzkich twarzy wykrzywione bólem i strachem. Słyszałem upiorne wycia, jęki i inne dźwięki których nie potrafię nawet określić. Na horyzoncie widziałem czarne oleiste poruszające się cienie. Nagle niemal w mgnieniu oka znalazłem się zupełnie gdzieś indziej chociaż nie dałem nawet kroku w przód. Znalazłem się na wielkim lodowym pustkowiu, wszędzie wokół tylko śnieg i lód a niebo zrobiło się ciemno niebieskie z czarnymi chmurami bardzo szybko mknącymi po niebie, każda w innym kierunku, a jednak żadna się nie zderzyła. Co ciekawe nadal nie było ani ciepło, ani zimno. Gdzie ja trafiłem? Co, co się dzieje ? Och.. nie, miejsce znowu się zmienia...

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

Dzień jak co dzień. Późny wieczór większość gości śpi już przy, pod lub na stołach. Nawet kucharz już sobie poszedł. Znudzony już miałem ruszyć w kierunku drzwi wejściowych by zamknąć gospodę kiedy nagle ktoś wszedł. Wyglądał mi na łowcę nagród lub kogoś w tym guście. Podszedł do mnie. Z uśmiechem, wymuszonym nie zaprzeczając zapytałem.
- Czym mogę pomóc ? Panie.
- Szukam zbiegłego przestępcy, koniokrada i gwałciciela starszych pań.
- Że co proszę ? Starszych pań ? Znaczy ale do jasnej ciasnej dlaczego szukacie go w mojej gospodzie ?
- Nazywa się Diego Espada de Arios. Uciekł z tutejszego więzienia i ktoś wskazał mi właśnie tę karczmę. Gdzie on jest !
- Ależ panie... 

Tylko tyle zdążyłem powiedzieć, kiedy usłyszałem dźwięk pękającego szkła, a nieznajomy padł. Ujrzałem jak z jego szyi wystaje bełt z kuszy oraz tryska mnóstwo krwi. Próbowałem pomóc nieszczęśnikowi ale było już za późno. Powinienem pobiec po straż ale jak wyjdę to mnie też zastrzelą co ja mam teraz robić ?

2. Część nieklimatyczna

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]

Cein.3567

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

8 już prawie 9 lat gram i prowadzę warhammera, przez półtora roku grałem w D&D 3.5, próbowałem także Gasnących słońc i Śródziemia.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

W część pierwszą grałem jakieś pół roku, strasznie nie podobało mi się bieganie całą drużyną postaci.
W drugą część gram od 2 lat. Jeżeli chodzi o lore to tu jest dość słabo, nie czytałem żadnych opowiadać a story w grze nie daje całokształtu.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 
Oj trochę tego będzie... choć to w większości gildie pve. 
Celestial Lust (nie polecam), Poszukiwacze zaginionego bigosu (cóż za dźwięczna nazwa), Shonen, OnePiece Fans, Plonacy legion,

W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

Z ogłoszenia na czacie gry. Jestem fanem fantastyki i gier fabularnych, ale mój angielski jest średni więc polska gildia rpg jest dla mnie idealna.

Opisz siebie w kilku zdaniach.
Mam na imię Kamil, lat 25, jestem z Chojnic (Pomorskie). Jestem raczej przyjazny i chętny do pomocy. Całkiem nieźle gotuję (i tak jestem facetem). Nie palę, mało piję bo schlanie się w trupa to nic przyjemnego. Mam niezłą pracę i psa.

W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

To zależy, ponieważ pracuję na dwie zmiany to i w grze pojawiam się różnie. Ale zazwyczaj wieczorem. 
Gdy mam na rano jestem wcześniej ok 18-19, a gdy mam popołudniową zmianę to ok 22.

Listopad 18, 2015, 16:41:11 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jak najbardziej na tak :) Co do lore najlepszym źródłem informacji są i opowiadania i npc :)

Listopad 18, 2015, 17:51:21 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Za przyjęciem

Listopad 19, 2015, 01:11:44 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jestem na TAK

Listopad 19, 2015, 09:49:30 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Oczywiście, ze na TAK.

Listopad 19, 2015, 16:04:44 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
jestem na tak

Listopad 20, 2015, 19:51:32 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.