Patryko.5863

Zaczęty przez pitiko, Marzec 13, 2016, 01:05:43

Poprzedni wątek - Następny wątek
Marzec 13, 2016, 01:05:43 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Część klimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zamieszczone zostały trzy sytuacje, w których możesz wykazać się umiejętnością tworzenia opisów. Na tym etapie nie musisz kierować żadną ze swoich postaci w grze, gdyż ma to na celu sprawdzenie Twoich umiejętności językowych. Właśnie dlatego możesz śmiało popuścić wodze swojej fantazji.

~ Przed Tobą ukazał się właśnie najwspanialszy, najznakomitszy i najsławniejszy wojownik na całym znanym świecie. Los chciał abyś to właśnie Ty wyruszył/a z nim na następną przygodę pełną niesamowitych przeżyć, mrożących krew w żyłach niebezpieczeństw i stworzeń, o których nie śniło się żadnym bardom. Jednak wcześniej nasuwa się proste pytanieJak wygląda ten bohater? Opisz postać, jej wygląd, zachowanie, a także być może dokonania postaci, która właśnie w tej chwili pragnie zabrać Cię na niezapomnianą przygodę...

Znalazł mnie nad ranem. Nie widziałem jeszcze jego twarzy, ale przy porannych promieniach słońca kształt jego ciała wydawał się nienaturalnie duży. Wyciągną dłoń. Wydawać by się mogło, że na ten moment powietrze i wszystko co mnie otacza milczy i czeka. Nie zareagowałem. Co miałem zrobić? Może to był jeden z kolejnych zbirów, którzy zabili mi rodziców i zrównali z ziemią wszystko co kocham. Odezwał się. Jego głos był niski, nie dało się wyczuć żadnych emocji.

- Możesz tu tkwić dopóki cię ktoś znajdzie w co wątpię, albo pójść ze mną. 
Jego dłoń cały czas była wyciągnięta przed siebie, a może raczej na przeciw mnie. Pomyślałem jeszcze chwilkę, i chwyciłem jego rękę. Dlaczego, sam nie wiem, może ten spokój w jego głosie tak na mnie podziałał. Jego chwyt był niewiarygodnie silny i jednym pociągnięciem już stałem koło niego. 
Najpierw zwróciłem uwagę, to twarz. Była straszna zeszpecona. Blizna zakrywała bliznę. Jednak to nie było pierwszą rzeczą na jaką popatrzyłem. On miał szmaragdowe oczy, nie zielone, one były jak klejnot taki jaki widziałem na koronie mego ojca, a kształtem jego zrenice przypominały własnie ów szmaragd. Włosy miał długie, brązowe, przypominały nastroszone pióra kruków. Nosił ciemny strój, który przypominał królewskie szaty, ale był on w połowie skórzany, i wydawał się strasznie ciasny, przynajmniej jak się patrzyło na ramiona. Przy boku lewego uda posiadał kuszę. Czarna z wygrawerowaną mantykorą. Na plech wisiał przewiązany kołczan w kolorze brzozy. Dopiero w tym momencie uświadomiłem sobie, że dawno temu ktoś czytał mi o człowieku, który by ratować swoją siostrę rzucił się wprost pod szpony 3 potworów, jak się ta historia zakończyła, nie chcę opowiadać. Uratował siostrę, niestety po 3 dniach zmarła z powodu trucizny jaką mantykora wprowadziła do jej ciała. Niemniej jednak uświadomiłem sobie przed kim stoję. Wyszedłem z nim z lasu jak otępiały a późnej, no właśnie co późnej?

Historia z Lasu Dbymr, Pitiko lat 8

~ Przed Tobą pojawił się wielki i chyba niestabilny portal do innego wymiaru. Poczułeś/aś bardzo dziwne uczucie, które kazało Ci przekroczyć tą międzywymiarową bramę. Strach nie grał teraz żadnej roli. Szybko założyłeś/aś parę ulubionych dżinsów, nieco już wyblakłą od wieku bawełnianą koszulę, która od dłuższego czasu sprawiała Ci trudności przy dopięciu ostatniego guzika, parę schodzonych trampek po starszym bracie i wkroczyłeś do magicznej wyrwy. Po drugiej stronie widziałeś wiele cudów, o których nigdy wcześniej nie słyszałeś/aś, jednak teraz nasuwa się pytanie:Co takiego zobaczyłeś? Opisz krajobraz, który dostrzegłeś/aś po przejściu do innego wymiaru... 

Pierwsze co zobaczył... Nie to nie był obraz, raczej zapach. Jego nozdrza dosięgnęło mroźne powietrze. Było tak zimne, że w pierwszym momencie zaczął się dusić, a przynajmniej tak mu się wydawało. Dotknął powierzchni. Ona też była zimna, a do tego mokra. Poślizną się i uderzył głową o grunt. Jak się okazało, dość twardy grunt. Szybko wstał, zaczął energicznie pocierać głowę, jak to miałby zmniejszyć albo usunąć ból. Wtedy pierwszy raz spojrzał na ten świat. Stał na skarpie, na tyle małej, że zaczął dziękować losowi, że przy pośliźnięciu się nie ześliznął. Skarpa miała kształt filaru. Reso znajdował się grubo ponad taflą wody, wzburzonej wody. Rozejrzał się za siebie, i zobaczył schody, które prowadziły jak wtedy mu się zdawało w dół na ląd. Niestety schodziły one pod wodę, a w około parę skał na środku nieprzeniknionej masy wody. 

~ Zapowiadał się kolejny zwykły, szary wieczór spędzony na pracy za ladą "Maruśki", miejscowej oberży. Przyciągał on zbyt mało klientów, abyś mógł/mogła poszczycić się pensją wyższą od tej, która zapewnia Ci jedynie możliwość utrzymania mieszkania. Szykowanie drinków, ścieranie lady i podawanie napojów gościom było dość nużącym zadaniem, szczególnie, że musiałeś/aś wykonywać je przez całą noc. Dzisiaj jednak byłeś/aś świadkiem nieprzyjemnego incydentu. Teraz nasuwa się pytanie: Co takiego właściwie się wydarzyło? Opisz sytuację, która miała miejsce tego wieczoru w oberży "Maruśka". 

Jak zwykle dzień w oberży " Maruśka" minął mi niezbyt przyjemnie. W ogóle pomyślcie sobie,  że nazwa pochodzi od imienia Maruśka, tak nie inaczej. Ta kobieta, to nie kto inny jak żona właściciela oberży. Wszystko było by w porządku, gdyby nie to, że jest ona gruba jak 5 świńskich wieprzów, tak nie inaczej. Dodatkowo śmierdzi potem i piwskiem na 100 stołów. Oberża powinna przyciągać, a nie odstraszać klientów. Problem jest o tyle dużasty, że większość biesiadników to osoby z tej samej wioski. Jak by tego było jeszcze mało wieczorem starałam się grzecznie cichutko pozamiatać i zmyć się do domu. Jednak, żona właściciela musiała pokazać kto tu rządzi. No i zaczęło się. Nie dokończywszy jeszcze zamiatać, usłyszałam, że mam strasznie tłuste włosy. Haha, zamiatam dalej. Czemu miałam się przejmować skoro ona nie miała ich w ogóle. No i stało się! Podeszła bliżej, jej noga stanęła na świeżo umytą posadzkę. Najpierw pierwsza noga, a raczej kłoda zaczęła odjeżdżać w przeciwną stronę drugiej. Zdziwiłam się, że była na tyle gibka, że się nie połamała. Huk upadku, był tak głośny, że konie w stajni zaczęły rżeć, a koty które siedziały na tarasie równocześnie podskoczyły, widziałam jak Boga kocham. Niestety mąż Maruśki szybko zbiegł na dół i zaczął cucić żonę. Takiego mężczyzny to i bez kijaszka szukać. Po chwili jednak żonka wstała, powiedziała, że to moja wina. A ja niestety muszę szukać nowej pracy.

Część nieklimatyczna - w tej części formularza rekrutacyjnego zostały zamieszczone pytania nieklimatyczne, dotyczące bezpośrednio Ciebie. Zanim do nas dołączysz chcielibyśmy lepiej Cię poznać, więc liczymy na szczere odpowiedzi!

~ Podaj nazwę swojego konta z Guild Wars 2 [PRZYKŁAD: Xyz.7241]:

Patryko.5863

~ Jakie jest Twoje doświadczenie z roleplay? Czy miałeś/aś kiedyś styczność z tym trybem rozgrywki? Czy grałeś/aś w jakieś inne gry RPG, zarówno te papierowe, jak i te online?

Grałem w takie gry jak: MU Online, Conquer Online, Guild Wars 1. Jeżeli chodzi o wersje papierowe to tylko w Talizman.

~ Jak długo grasz w gry z uniwersum Guild Wars (zarówno pierwszą, jak i drugą część)? Jak oceniłbyś/abyś swoją znajomość lore tej gry?

- W Guild Wars 1 grałem dość dużo. Pół roku gry dzień w dzień, z Guild Wars 2 jestem trochę krócej związany, powodem tego jest  moja słaba znajomość języka angielskiego. Dlatego też, lore tej gry jest mi prawie nieznane.

~ W jakich gildiach byłeś/aś wcześniej, grając w Guild Wars 2? 
Nie byłem w żadnej, dobiłem poziom 80 zabijając same potwory, bądź robiąc proste/ zrozumiałe zadania.

~ W jaki sposób dowiedziałeś/aś się o naszej gildii? Dlaczego chcesz do nas dołączyć?

Zobaczyłem was w grze, członkowie podali mi link do tego forum. Szukam dobrej zabawy, oraz pomocy w grze. Chce także produktywnie zabić czas wolny, a mam go całkiem sporo.

~ Opisz siebie w kilku zdaniach.

Jestem studentem na 3 roku, lubię uprawiać sport, biegać, grać w piłkę nożną- chociaż to przeważnie raz na miesiąc. Interesuję się książkami fantastycznymi( np. Wiedźmin) oraz technologią. Słucham rock'a alternatywnego, czyli rock'a, którego nie puszczają w radiu- moja własna interpretacja. Jestem także fanem gier RPGMMO, a dokładniej ich fabuła, pomysłami zaimplementowanymi w grze oraz innymi rzeczami. Jestem także trochę nieogarnięty i strasznie znudzony. Można powiedzieć, że mam trochę słomiany zapał. 

~ W jakich godzinach można Cię spotkać na grze?

17- 22 przeważnie, a także rano od 7 do 10.30

[align=center][img=401x114]http://i.imgur.com/sE80ciF.png[/img][/align]

Marzec 13, 2016, 03:01:56 #1 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Ciekawe podanie. Jestem na TAK i być może zobaczymy się w klimacie :P
[align=center]

Marzec 13, 2016, 04:44:14 #2 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
TAK

Marzec 13, 2016, 12:53:46 #3 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tak! \o/

Marzec 13, 2016, 13:04:22 #4 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Jeżeli orientujesz się mniej więcej czym jest roleplay i wiesz na co się piszesz, to ja jestem na tak.

Marzec 13, 2016, 14:36:50 #5 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tu się waham. Niby wszystko w porządku, ale odnoszę wrażenie, że nie jesteś zainteresowany role-play'em :/ Po prostu się wstrzymam i zobaczymy jak to będzie.

Marzec 13, 2016, 18:20:55 #6 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
Tak tak
Distance doesn't seperate people... 
[align=right]... Silence does.[/align]
[align=right]- Jeff Hood[/align]

Marzec 13, 2016, 18:27:11 #7 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
mam dziwne odczucie jestem niezdecydowana wiec sie wstrzymuje

Marzec 15, 2016, 10:40:26 #8 Ostatnia edycja: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 by NULL
[align=center][/align]

Pierwszy krok jest już za Tobą! W przeciągu maksymalnie kilku dni zgłosi się do Ciebie jeden z radnych, w  celu przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej. Obserwuj uważnie chat, a także skrzynkę pocztową w grze, gdyż w razie trudności z dostępnością, właśnie tam może pojawić się wiadomość od Ligi Sześciu Filarów.